AGORA SOHBETLERİ

AGORA SOHBETLERİ

Her hafta Cuma günü alanında uzman konukları ağırlayan Agora Sohbetleri, 2017 yılı sezonuna 26 Mayıs Cuma günü Dr. İlkay Zümrüt Algan ile ‘’Severek Tükettiğiniz Gıdalar Belki de Düşmanınız Olabilir’’ konulu sohbet ile ara veriyor.

 

Saat 16:00’da gerçekleşen söyleşide tükettiğimiz gıdaların beklide vücudumuza etkisi olabileceğinden bahseden Dr. İlkay Zümrüt Algan Agora Alışveriş Merkezi ziyaretçilerinin de sorularını yanıtladı.26 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da gerçekleşen Agora Sohbetleri’nde Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. İlkay Zümrüt Algan  “Severek Tükettiğiniz Gıdalar Belki de Düşmanınız Olabilir” konusu ile ziyaretçilerle buluştu. Toplumda gıda intoleransı sıklığının % 50 arttığının altını çizen Dr Algan, gıda intoleransını gıdaların tüketimi ile gelişen tüm istenmeyen reaksiyonlar olduğunu ve bu reaksiyonların nedeninin sindirim enzimlerinde bir eksiklik veya bağışıklık hücrelerinde istenmeyen aşırı yanıt olabileceğini belirtti. Algan, Günümüzde pek çok hastalığın altında yatan esas nedenin; tükettiğimiz gıdaların vücudumuz tarafından nasıl karşılandığı olduğunu da dile getirdi.Synevo Laboratuvarları Medikal Direktörü Dr. Zümrüt Algan, yemek sonrası yorgunluk, şişkinlik, halsizlik, kas ve eklem ağrıları, cilt reaksiyonları gibi basit semptomlarla başlayan intolerans bulgularının saptandığını belirterek, tedavi edilmez ise ileride daha büyük sorunlara neden olabileceğini de vurguladı. Dr. Zümrüt Algan ‘’Vücudumuzun sesini dinlemezsek bağırsak hücreleri aşırı geçirgen hale gelir. Bunun sonucunda da bağırsakta kronik enflamasyon başlayarak pek çok hastalığa zemin hazırlayabilir. Sağlık ve mutluluk için doğru beslenelim ‘’diyerek bağırsak sağlığının önemini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.