Ahmet Özdoğan, Dursun Özbek'e "Hodri meydan" dedi

Ahmet Özdoğan, Dursun Özbek'e "Hodri meydan" dedi

AHMET ÖZDOĞAN; DURSUN ÖZBEK İLE İSTEDİĞİ BİR TELEVİZYON KANALINDA TARTIŞMAYA HAZIRIM;

Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden ve geçmişte 2 dönem yöneticilik yapan Ahmet Özdoğan, 1 AN TV’de canlı yayınlanan Ufuk Ağca ve Tolga Özün’ün sundugu “Tahminim Pekmez” programında Başkan Dursun Özbek'i bir kez daha istifaya davet etti. Sarı-kırmızılıların erken seçime gitmekten başka şansı kalmadığını ifade eden Özdoğan şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün Sayın Dursun Özbek ‘seçime gidelim' desin Galatasaray sahipsiz kalmaz. Ben ‘ortak akıl' ile birlikte hareket diyorum. Ortak akıl eğer ‘aday ol' derse aday olurum. Ama şu anda seçim ortamı yok. Bugün buradan çağrımı yapıyorum; hangi televizyon kanalında istiyorsa Dursun Özbek ile veya yönetimden istediği kişilerle, Galatasaray’ı nereden aldı nereye getirdi, ne durumdayız diye her zaman tartışmaya hazırım.  Hodri meydan. Çünkü Türk halkının bilgilenmeye ihtiyacı var. Türk sporunun ileriye gitmesi için bilgilenmemiz lazım. Bilgi olmadan bir yere varamayız.

GALATASARAY FAALİYET KARINDA ZARAR EDİYOR

Başkan Dursun Özbek geçenlerde bir açıklama yaptı. Kendilerinin Riva ve Florya projelerini bitirdiğinde finansman işlerinin biteceğini ve Galatasaray’ın refaha çıkacağını belirtti.  O zaman soruyu başka türlü ele almak lazım. Şimdi burada bir işletme var ve o işletmede neye bakarsınız. Bir işletmede en önemli şey şudur; faaliyet karınız varmı, yok mu? Eğer faaliyet karınız yoksa, o işletmenin bir şey yapma şansı yok. Galatasaray faaliyet karında zarar ediyor. 9 aylık faaliyet karı zararı 117 milyon TL. Bir başka nokta daha var. Sayın Dursun Özbek bir başka şey daha yapmış. 54 milyon TL önümüzdeki dönem yükümlülükler artmış. Dursun Özbek 2017’de olmasa, 2018’de kanunen seçime gitmek zorunda. Artan bu yükümlülükler başkalarının başkanlığı dönemi yansıyacak. Başkan bir sonraki yönetim adına 54 milyon TL borçlanmış oluyor. Bu borç gelecek olan başkanları etkileyecek. Bu hiç doğru bir şey değil.

DURSUN ÖZBEK REKOR KIRDI

20 ayda 5 hoca değişikliği tarihi bir rekordur. Zaten Dursun Özbek yönetimi geldiğinden bu yana bütün rekorları alt üst etti. Baktığınız zaman ligin ilk 5 takımıyla yapılan maçlarda alınan sonuçlar ortada. Herkese soruyorum, Galatasaray'ın futbol aklı kim. Cüneyt Tanman gitti, yerine Mehmet Özbek geldi. Benim Mehmet Özbek'e söyleyeceğim bir laf yok ama Galatasaray'da futbol aklı Mehmet Özbek olamaz. Madem Mehmet Özbek Galatasaray'da futbol aklı, Türkiye'de başka hangi takımda futbol aklı olarak görev yapabilir? Bunu Türkiye'de söylüyorum ki, biz Avrupa takımıyız. Avrupa Takımı'nda bu mümkün değil.

TUDOR’U HEMEN KOVARDIM

Galatasaray Teknik Direktörü İgor Tudor'un, Başakşehir maçından önce yaptığı bir röportajın çok yanlış. Camia bir bütün değil. Eğer biz yönetici olsaydık Başakşehir maçından önce Tudor o röportajı yapamazdı. Yapsaydı bile, çok net söylüyorum Başakşehir maçına çıkamazdı. Futbol bir takım oyunudur. Daha lig bitmeden, Başakşehir maçına çıkmadan 'Ben her bölgeye adam arıyorum' diyorsunuz, 'Florya'nın çivisi çıkmış, burada çok büyük sorunlar var' diyorsunuz. Buradaki sorunlar dışarıyla konuşulmaz. Ya soyunma odasında konuşursun ya da lig bittikten sonra bütün sorulara cevap verirsiniz. Mehmet Özbek olarak bunun gereğini yapmaluıydı. Futbolcularımızın şu anda hak ettiği yerde olmadığını görüyorum ama çok kötü yönetildiğini düşünüyorum. Başarının olabilmesi için en önemli şey para değildir. Takımdaşlıktır. Galatasaraylı futbolcu Florya’ya geldiğinde mutlu olmalı. Mutlu olması için takımdaşlık ortamının olması lazım. Takımdaşlık ortamının birinci unsuru güvendir. Güven sarsıldığında hiçbir şey yapamazsınız. Galatasaray’da güveni kim sarsıyor. Teknik adam. O teknik adamın Galatasaray’da bir dakika bile durmaması gerekir. Tudor isterse takımı şampiyon yapsın, Galatasaray’da bu saatten sonra kalmamalı. Biz yönetimde olsaydık zaten takımın başına Tudor hiçbir zaman gelemezdi. Daha kariyerli, dünya çapında bir teknik adam getirirdik.

SNEIJDER’i YIPRATMAYIN

Egonuzu yıldızlar üzerinde tatmin edemezsiniz. Mühim olan o yıldızı yok etmek değil, parlatmaktır. İçindeki amatör ruhu çıkartarak o yıldızdan verim alabilirsiniz. Bizim dönemlerimizde Hagi geldiğinde tabii ki bir yıldızdı. Ama Galatasaray'daki ruhla yoğrulunca başarılar art arda gelmeye başladı. Böylece dünya çapında Galatasaraylı oldu. Şimdi Sneijder'ın mukavelesini kim uzattı. Mukaveleyi uzatırken maddelerde yazan şartları Sneijder, başkanın başına silah dayayarak mı yazdırdı? Siz kendiniz yazdırdınız, sonra size yakın basın mensuplarına vererek niye yıpratıyorlar Sneijder'ı? O zaman nasıl oynatacaksınız böyle bir yıldızı? Forma satışlarını nasıl yapacaksınız? Sneijder oynamazsa ondan nasıl para kazanacaksınız? Başarılı olmalıki, forma satılmalı ve klübe gelir sağlamalı.

HAGİ GALATASARAY’IN TEKNİK DİREKTÖRÜ OLMAMALI

Rahmetli Özhan Canaydın döneminde Hagi teknik adamlığa getirildi, şubat ayında yönetim kurulunda Hagi’nin gönderilmesi için oylama yapıldı ve ben gönderilemesi yönünde oy kullandım. Ve o yönetimden de Hagi’nin gönderilmesi için onay çıktı. Fakat Özhan Başkan bizden özel olarak Hagi’nin sene sonuna kadar takımın başında kalmasını rica etti ve ligler bitene kadar kaldı. O dönem biz Türkiye Kupası’nı aldık. Onun nedeni de devre arasında biz Franck Ribery transfer etmiştik. 2004-2005 yılları arasında Hagi’nin gitmesi için oy kullanan biri olarak,  onun tekrar Galatasaray Takımı’nı başına gelmasi için oy kullanırmıyım? Hayır kullanmam. Ama altyapı olayı farklı bir durum. Orada Galatasaray farklı bir vizyon ortaya koymalı, o hedefler çerçevesinde oturulup Hagi ile de görüşülür. Romanya ayağında Hagi’yi değerlendirmek farklı bir durum.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.