AK-DU'ya Üstün Lezzet Ödülü

AK-DU'ya Üstün Lezzet Ödülü

AK-DU, geçtiğimiz günlerde uluslararası bir tadım ödülü olan Üstün Lezzet Ödülü’nü alarak lezzetini tescilledi.

Uluslararası Kalite ve Lezzet Enstitüsü her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı ülkelerden 135 şef ve gurmenin oluşturduğu yüzlerce farklı ürünü kör tadım testleri ile değerlendirdi. Ambalajları olmadan tattığı ürünlere; ürün lezzeti, koku, aroma gibi kriterlere göre puanlar veren jüri, AK-DU’nun Bergama Tulum Peyniri’ni  Üstün Lezzet Ödülü’ne layık gördü. Böylece AK-DU Bergama Tulum Peyniri Türkiye’nin ilk ve tek üstün lezzet ödüllü tulum peyniri unvanını da kazanmış oldu.

İzmir’in Dikili, Bergama gibi ilçelerine bağlı köy ve beldelerden zamanında topladığı sütler ile üretimini büyüten AK-DU onlarca yıldır olduğu gibi bugün de uluslararası kalite standartlarına uygun olarak üretim yapıyor. Bergama Kozak Yaylası’nda başladığı üretimine şimdilerde Dikili’deki geniş tesislerinde devam ediyor. Brüksel’den Üstün Lezzet Ödülü’nü getiren Bergama Tulum Peyniri de Dikili’deki bu tesislerde üretiliyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.