AK Parti Başkanı Erten’den Sevlitopu’na Sert Cevap !    

AK Parti Başkanı Erten’den Sevlitopu’na Sert Cevap !    

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, kentsel dönüşümle ligili yasal engeller olduğu yönünde açıklamasına AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, sert cevap verdi.

"Dahil Olalım, Mani Olmayalım!"
 Türkiye’nin bütün illerinde bu yasalarla kentsel dönüşümlerin başarılı bir şekilde yapıldığını, Karabağlar’da neden engel olduğunu söylenmesinin hatalı olduğunu söyleyen Erten,  Sevlitopu’na “Dahil olalım, mani olmayalım’ dedi.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşümle ilgili olarak vatandaşların katıldığı belediyediye salonunda gerçekleşen toplantıda, Karabağlar’da kentsel dönüşüm konusunda sıkıntılar yasal sıkıntılar yaşandığını, kimsenin mağdur edilmesine izin vermeden kentsel dönüşümü yapmaya çalıştıklarını açıklamıştı.
AK Parti Karabağlar lçe Başkanı Kazım Erten, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun kentsel dönüşümle ilgili açıklamasına sert cevap verdi. Karabağlar için ‘Kaliteli oksijen solumak öncelikli temel haktır’, “"Güvenli konutlarda yaşamak temel insani haktır." diyerek Karabağlar’ın temel sorunlarının çözülmesi konusunda çaba harcadıklarını belirten Erten,  “Kentsel Dönüşüm çerçevesinde Tapu ve Hak Sahibi kimselere, Yüksek Nitelikli bir yaşam Alanında Konut Sahibi olma İmkanı sağlıyor Rezerv Alanı olarak!
Söz konusu Alanda Tapu, Mülkiyet ile ilgili sorunları olan Vatandaşlarımızın sorunları giderildi. Vatandaşlarımızla, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüz bir araya getirildi. Vatandaşımız sorunlarını doğrudan Kentsel Dönüşüm genel Müdürü ve İlgililere iletme imkanı buldu.
540 Hektarlık Alanda Yerinde Dönüşüm ile ilgili Planlama çalışmalarının hızlandırılması yönünde Karabağlar ile ilgilenmek üzere bir Daire Başkanı görevlendirildi. Vatandaşımızın mağdur edilmeyeceği, Haklarının maksimum ölçüde korunacağı bir Planlama Vizyonu üzerinde çalışmalar sürdürülüyor.
Ak Parti İktidarında,  6306 Sayılı Yasa ile gerek Kentsel Rezerv Alanları, gerekse Yerinde Kentsel Dönüşüm Planlamaları ve İnşa süreçleri, Türkiye genelinde çok başarılı bir şekilde yürütülmektedir.
Merkezi Hükümet ve Yerel Yönetimler arasında birliktelik ve Uyum ile bu başarılmaktadır.
Karabağlar'da, Karabağlar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı yetki ile, Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm Projelerini çalışıyor ve sonlandırıyor.
Belediye Başkanlığı tecrübesi ile, daha Kentsel Dönüşüm Yasası çıkmadan Kayseri'de Kentsel Dönüşüm ile ilgili büyük başarılara imza atmış ve şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan sayın Mehmet ÖZHASEKİ, 10 ay önce İzmir'de Karabağlar Teşkilatı olarak Ev sahipliği yaptığımız bir toplantıda, yukarıda belirttiğimiz Mahalle Muhtarları ve Belediye Başkanımızla görüştüler. Ankara'da İzmir Milletvekilimiz sayın Necip KALKAN'ın da hazır bulunduğu bir toplantıda Muhtarlarımız ve Belediye Başkanı sayın SELVİTOPU ile bir görüşme gerçekleşti. Bu görüşmede, Bakanlığın Karabağlar hususunda her konuda desteklerini Yerel Yönetimlere vereceğini ifade edildi. Bakanımız, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürümüzün her konuda Karabağlar'a destek olacağını ifade etti. Bu gün geldiğimiz nokta, 6306 sayılı Yasaya göre veya 5393 sayılı yasaya göre Kentsel Dönüşümü Gerçekleştirme konusunda bir tercih, Polemik yapma olmamalı.
Sayın SELVİTOPU 6306 sayılı yasa ile bu işlerin yürütülemeyeceğini ifade ediyor! 
Türkiye'nin her yerinde 6306 ile başarı ile yürütülen Kentsel Dönüşüm Karabağlar'da neden yürütülmesin? 3 Mahallede gerçekleştirilebilen Projeler diğer mahallelerde neden gerçekleştirilmesin?” dedi
Karabağlar’ın asli ve temel sorunlarını hiçbir zaman siyasetin polemiği yapmayacaklarını belirten Başkan Erten, “Karabağlar'ı yakından bilen ve her şeyi ile ilgilenen İzmir Milletvekili Başbakanımız sayın Binali Yıldırım var. Karabağlar'ın Üniversitesi ile yakından ilgilenen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ var. Şehir Parkı ile yakından İlgilenen İzmir Milletvekilimiz sayın Hüseyin Kocabıyık var. Kentsel Dönüşümü ile yakından ilgilenen sayın Mahmut Atilla Kaya var. 2014 te Karabağlar Belediye başkan Adayımız olan, Karabağlar'ın tüm meseleleri ile yakından ilgilenen sayın Necip Kalkan var. Her konuda desteklerini yanımızda bulduğumuz sayın Kerem Ali Sürekli var. 
Karabağlar'ın sorunları, bahane ile, bürokratik olumsuzlayıcı akılla pozisyon almakla  çözülmez. Pozitif yorum, yapıcı, yaratıcı akıl ile Karabağlar'ın tüm sorunlarının üstesinden geleceğiz. Bunları gerçekleştirmek için önümüzde hiç bir yasal engel ve müdahaleci merkeziyetçi siyasi irade yok! Yeter ki birileri iş yapmak istesin; Buyursun gelsin! Ortaklığa, Dayanışmaya hazırız.  6306 Sayılı Yasa Türkiye'yi Yeniden İnşa eden, Dönüştüren Yasa, Karabağlar'ın Önünde  Engel Değildir! "Dahil olalım, mani olmayalım!" dedi

unnamed-(1)-315.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.