AK Parti Bayraklı’da yaprak dökümü devam ediyor

AK Parti Bayraklı’da yaprak dökümü devam ediyor

AK Parti’den istifa eden Bayraklı Belediyesi meclis üyesi Mustafa Karaman CHP’ye geçti.

Karaman’ın yakasına altı oklu rozeti CHP’li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper taktı. Geçtiğimiz eylül ayında AKP’den istifa eden Bayraklı Belediyesi meclis üyesi Ali Şenay da CHP’ye geçmişti.

 Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, ilçe kongre delegeleriyle Havuz Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda AKP’den istifa eden Bayraklı Belediye meclis üyesi Mustafa Karaman CHP’ye geçti. Başkan Karabağ, “AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız ilçemizdeki gelişmelerin etkisiyle, bunu özellikle vurgulamak istiyorum, hiçbir pazarlık yapmadan, sizinle çalışmak istiyoruz’ dediler. İlk etapta Ali Şenay arkadaşımız geldi. Bugün de Mustafa Karaman arkadaşımız CHP’li oldu. AK Parti’den buraya geçmek kolay iş değil. Kendisini kutluyorum” dedi. Karaman ise, “2014’te meclis üyesi seçildim. Hasan Karabağ, beni hiç yalnız bırakmadı. Bana katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte elimizden gelen katkıyı göstererek iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. En büyük Atatürk” dedi.

hasan-karabag---mustafa-karaman.jpg

2019 SON VİRAJ
 

Törenin ardından bir konuşma yapan Başkan Karabağ, 2019’da yapılacak yerel ve genel seçimin önemine değindi. “2019 son viraj” diyen Başkan Karabağ, “Her şeyi tek elden yöneten, atayan bir ülke olma yolunda gidiyoruz. Dünyada kuşatılmış bir ülke olarak kaldık. Sıkıntımız çok. Bu işin kurtuluşunu 100 yıl önce Atatürk söylemişti; ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ Ne söylediyse çıktı. Biz, AK Parti’nin kalesi olarak lanse edilen Bayraklı’da ilk seçimi aldığımızdan sonraki süreçte hem Atatürk dedik hem CHP’nin altı okunu savunduk hem de oylarımızı artırdık. Aslına inkar eden haramzadedir. Biz CHP’nin altı okuna sımsıkı sarılmalıyız. Sağdan, Atatürk’ü kötüleyenleri bu partiye alarak bir adım ileri gidemeyiz” dedi.  

DOĞRU ATATÜRK’ÜN YOLUDUR
 

Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:

 “CHP, CHP gibi olacak. Nasıl olacak. Sonuna kadar Atatürkçü olacak. Atatürkçü olmayan, bu savunmayı yapmayan CHP iktidara gelemez. CHP Atatürkçü’dür. Çünkü doğru tektir. Doğru da cumhuriyeti kuran Atatürk’ün yoludur. Sol dünya içerisinde Atatürkçülüğe dudak bükerek bakanlar dünyanın en aptal insanlarıdır. Sol ve Atatürkçülük birlikte olur. Çünkü emperyalizme karşı kurtuluş savaşı veren insan Atatürk’tür. Arkadaşlarıdır.  Atatürk’ü her yerde savunabiliriz. Çünkü Atatürk dünyanın her yerinde heykeli olan bir değerdir. Çinin Mao’su, Pekin’deki büyük yürüyüşünden sonra, ‘Ben Çin’in Atatürk’üyüm’ demiştir. Fidel Castro, ‘Biz devrimciliği Atatürk’ten öğrendik’ demiştir. Bizim söylemimiz, hep cumhuriyet hem demokrasi hem Atatürk olmalıdır. Bunun içinde ırkçılık yoktur. Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti Türkiye halkı kurmuştur. Bu halka da Türk milleti denir’ demiştir. Bu kavram içerisinde ırkçılık, etnik ayrımcılık yoktur. Bu kavram içerisinde herkes vardır”
img_0624.jpg

BAYRAKLI CHP’NİN YIKILMAZ KALESİ OLMUŞTUR

Bayraklı’da yıkılmaz bir CHP kalesi oluştuğunu vurgulayan Başkan Karabağ, AKP’nin Bayraklı’da sokakta insan bulacak gücü kalmadığını söyledi. Karabağ, “Paralı afişçiler bulmaktadırlar. Bunun sebebi sizlersiniz. Bizleriz. 10 yılda bu işi bu hale getirdik. 29 Ekim’lerde bir ilçe belediye başkanı Türkiye gündemine oturan bir etkinliği, halkın ruhundaki Atatürk sevgisini ayaklandırabiliyorsa benim partimin genel merkezi Türkiye’yi ayağa kaldırmalıdır. Türkiye’yi ayağa kaldırmak zor değildir. Bu inanç vardır. 29 Ekim etkinlerimiz sonrası internetten 10 binlerin bize ulaşmak istediğini görüyorum. Biz kalabalığız. Çoğunluğuz. Azınlık değiliz. Korkunun ecele faydası yok. Sessiz insanlara bunu söyleyelim. Korkaklar her gün cesurlar bir gün ölür” dedi.

HAİNLERE PİRİM VERMEYİN
 

Delege buluşmasında parti için mesajlar da veren Başkan Karabağ, “CHP için Bayraklı yenilmez bir kale olacaktır. Bu parti için sonun kadar çalışan, seçimlerde koşup çalışanlara, bizlere eksiklerimizi söyleyip yapmadığımızda muhalefet edenlere sonsuz saygım var. Ama bu partinin hiçbir etkinliğine gelmeyen, istemediği adam aday olunca DSP’ye gidip oradan aday çıkartan, o dayın seçilemeyeceğini anlayınca gizlice AKP’ye destek verenler parti içi muhalefet olamazlar. Olsa olsa hain olurlar. Bunlar prim vermeyin. Söz konusu Atatürk’ün partisi CHP’dir. İstediğin kişi seçilmediğinde sen gidip başka partiye çalışıyorsan, ihanet ediyorsan sen partili değilsin. Git kaydını al. Küçük bir azınlık var. Partiye oy vermiyor. Kapı kapı çalışıp vatandaşa da ‘oy vermeyin’ diye çalışıyor Bunları affetmeyin. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere ne mutlu Cumhuriyet Atatürkçüyüm diyenlere” diye konuştu.

EL ELE OMUZ OMUZA MÜCADELE DEVAM
 

CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise, “İnanmak lazım. İnanırsanız hayal edersiniz. Televizyon karşısına geçip belediye başkanını, ilçe başkanını, genel başkanımızı eleştirerek ‘bu ülke bir yere varamaz’ diyerek bir şey elde edemeyiz. Bayraklı’da 2019’da hem yerelde hem genelde birlik olacak. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanı ziyaret  ettim. Orada, ‘Örgütten gelen bir başkanımız var. Sokaktaki tüm insanlara, Bayraklı’da yaşayan herkese kucak açmış, hak hukuk adalet gözeterek hizmet etmeye çalışıyor’ dedim. Bizi, başarımızı tebrik etti. Bundan sonraki süreçte yine ele ele, omuz omuza hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP’NİN MECLİS ÜYESİ SAYISI 24’E YÜKSELDİ
 

Öte yandan istifasını gün içerisinde noter kanalıyla veren Karaman’ın geçişiyle birlikte CHP’li meclis üyesi sayısı 24’e yükseldi. AKP’nin meclis üyesi sayısı 13 oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.