AK Parti İzmir Başbakan'ın ziyaretine hazırlanıyor!

AK Parti İzmir Başbakan'ın ziyaretine hazırlanıyor!

Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyareti öncesinde ilçe başkanlarıyla bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; gündem değerlendirmesi yaparak; başkanları dinledi.

Toplantıda; Başbakan'ın İzmir programı öncesindeki hazırlıklar; teşkilatın önümüzdeki süreçteki hareket planı ve  motivasyonunu artırma çalışmaları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantının ardından bir açıklama yapan Delican; kongrelerini taştırmalar ve arbedelerle geride bırakan ve bugünlerde Bayındır'daki köy mallarının satışına yönelik krizi ile gündemde olan CHP'yi işaret ederek;  " Bir CHP klasiği daha yaşanıyor. Çelişkiler ve tartışmalarla dolu bu kaçıncı köy malları satışı fotoğrafıdır. Başkan Kocaoğlu; bu krize de müdahil olmalı ve meseleyi köylü lehine  çözmek üzere adım atmalıdır." diye konuştu. 

Bayındır krizine gönderme

" İzmir'deki köy malları satışı ile ilgili düşüncemiz ve tavrımız; CHP'li Tire Belediyesi'nin  satışlarından bu yana ortadadır" diyen Delican; il başkanı olarak kamu borcunu ödemek için köylünün malını satan belediye başkanlarına, partisi ne olursa olsun karşı olduğumu açıkça ifade etmiştim." dedi. Başkan Delican sözlerini şöyle sürdürdü; " Bugün Bayındır'da da benzer bir tartışmanın yaşandığını üzülerek görüyoruz. Bir tarafta borç ödemek için köy mallarını satan CHP'li Başkan, diğer tarafta köylünün malını satın alan CHP Milletvekili, bir diğer tarafta ise; bu satışı yanlış bularak istifa eden il yöneticisi. Kendilerinin de ifade ettiği gibi bu ayıplı satış üstünden parti içindeki konumlarını güçlendirmeye çalışan CHP'li vekilleri de unutmayalım.

 

2014 yılı yerel seçim öncesi, CHP'nin Siyaset Okulu'nda, adaylara imzalattığı ve kamuoyuna duyurduğu kitapçıkta; açıkça özel idareden gelen köy malları kesinlikle satılmayacak ibaresi bulunmasına rağmen; bu konuda ilk hamleyi Tire'de yaptı. CHP'lı Başkan Tayfur Çiçek; sattığı araziyi ise, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik almıştı. Aynı fotoğraf, bugün Bayındır'da ortaya çıkmıştır. Bir CHP'li Başkan yine borç ödemek için köylünün malına göz dikmiş, satılan araziyi bir zamanlar Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'nun kara kutusu olarak nam yapmış, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'un şirketine satmıştır. Bu ayıplı satışa parti içinden yükselen itirazlar varsa da; CHP bu olaydan da ders almayacak gibi görünüyor. Önümüzdeki dönemde de aynı klasiğin İzmir ve Ege'nin başka ilçelerinde de yaşanacağı ortada. " dedi.


Aziz Kocaoğlu'na çağrı

Başkan Delican; Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da bir çağrıda bulundu. Delican bu çağrısını şu sözlerle ifade etti; " Üç yıl önce bizim uyarılarımızın ardından, Tire'deki satışı durduran ve geçtiğimiz günlerde de MHP'li Aliağa Belediyesi'nin satışları için teklif veren, hatta geçmişteki CHP'li Dikili Belediyesi'nin satışlarına da müdahil olan Sayın Kocaoğlu, bugünkü Bayındır krizine de al atmalıdır. Partisinin bir il yöneticisini istifa ettirip, üç milletvekilini birbirine düşüren bu krizi çözümü konusunda köyle lehine yine sürece müdahil olmaya davet ediyorum. 

Yine yeni yeniden söylüyorum...

Başkan Delican yaptığı açıklamada ayrıca şunları kaydetti;  " Yine yeni yeniden söylüyorum. İzmir hükümetimizin gözbebeğidir ve 15 yıldır böyledir, yarın da böyle olacaktır.  Birileri birbirini yerken, yatırımlarımızı gölgede bırakmak için feveran ederken;  olmadık ithamlarda bulunurken biz işimize bakmaya devam ediyoruz; İzmir'e ve İzmirli'ye hizmete devam ediyoruz, edeceğiz de. Hem de hızımızı artırarak. Başbakanımız neredeyse ayda bir kez vekili de olduğu şehrimize geliyor. Yarın da gelerek önemli toplantılar gerçekleştirecek ve müjdeler verecek. Teşkilatımızın, önümüzdeki kongreler sürecine de nasıl tek vücut olup, dayanışma içinde gireceğini hep birlikte göreceğiz. 

Delican; Başbakan Binali Yıldırım'ın; yarın İzmir'e gelerek genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılacağını söyledi. Yıldırım; Mahalle temsilcileri,  il yöneticileri, ilçe başkanları, meclis üyeleri, belediye başkanları ve milletvekilleri ile gençlik ve kadın kolları üyeleriyle bir araya gelerek teşkilata mesaj verecek. Geceyi İzmir'de geçirecek olan Başbakan Yıldırım, çarşamba sabahı da Ege Ekonomik Forum Toplantısı'na katılarak, Ege Bölgesi'nin 10 ilinden gelen sanayici, işadamı, esnaf ve sanatkar temsilcileri ile buluşacak. 

İlk seçimde tasdikname

İzmir'in, başta insan olmak üzere tüm unsurları ile ülkeye yön veren bir konumda olduğunu hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; ısrarla körüklenen AK Parti karşıtlığının İzmir için kayıp olduğunu vatandaşın da anlamaya başladığını belirtti. " Yerelde kriz yönetiminden, alt yapı hizmetine; siyaset arenasından halkla bütünleşmeye kadar sınıfta kaldılar.  ." diyerek; sözlerini şöyle sürdürdü; " Karneleri ortada, tasdiknamelerini de ilk seçimlerde alacaklar. Yeni oluşumların da pirim yapamayacağı ortada, birbirlerinden devşirdikleri ile yol alamayacaklar. Biz, işimize bakacağız." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.