AK Parti Referandum Çalışmalarına O İlden Başlayacak

AK Parti Referandum Çalışmalarına O İlden Başlayacak

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup toplantısında partililere seslendi. Referandum kampanyasının 25 Şubat'ta Ankara Arena'da başlayacağını açıkladı.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Ülkemiz 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyor. Bu kutlu yürüyüşün en önemli adımlarını attığımız dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin aydınlık geleceğini inşa ediyoruz. Milletin istikametinde millet için çalışıyoruz. 79 milyon insanımızın hissiyatına kulak veriyoruz. Ekonomimiz büyüyor, bölünmüş yollar, üniversiteler, adalet sarayları, havalimanları, metrolar, limanlar, şehir hastaneleri, eserler ardı ardına hizmete alınıyor.
 
Türkiye muasır medeniyetler seviyesi hedefine ilerlerken mevcut anayasa milletimizin beklentilerini karşılamakta yetersiz kalıyor. Bu anayasa 1983 model, yolda kalıyor. Hayırcılar 'Bir ittirirsek çalışır belki' diyor. Çalışmaz kardeşim, milleti boşuna yormayın.
 
Vatandaş sandığa gidecek, darbe ürünü bu anayasayı değiştirecek mührü vuracak gereğini yapacak. Tüm teşkilatlarımızla Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini milletimize anlatacağız.
İnanıyorum ve eminim ki milletimiz, 2007'de başlattığı bu demokratik dönüşümü 16 Nisan'da tamamlayacak. Millet hakkıyla iş yapana destek veriyor, ağzı laf yapana değil. Hayırcıların bindiği HDP, PKK, FETÖ gemisi yürümez. Terör örgütleri her birlikte koro halinde 'hayır' propagandası yapıyorsa bunun bir işareti var. Bunu hatırlatmak zorundayız. İktidarın her işine muhalif olmayı marifet sayıyorlar, gençleşen ve büyüyen Meclis bu anlayışı kabul etmiyor. Biz Türkiye'de demokrasinin başını öne eğdirecek bir olay daha yaşansın istemiyoruz. Parlamento ortadan kalkmıyor, vatandaş bunu bilsin. CHP de bunu çok iyi biliyor. 

Terörü ülke gündeminden çıkaracağız. Bu konudaki adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. 126 saldırı girişimi engellendi. Amacımız terör örgütlerinin cirit attığı bölgelerden Türkiye'ye uzanan koridorların açılmasının önüne geçmek. El Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı. FETÖ ile bağlantısı olduğu otaya çıkan kim olursa olsun hukuk içinde gereği yapılıyor.

Atılanlar haksızlık yapıldığını düşünüyorsa KHK'yla yeniden değerlendirme mekanizmasını hayata geçirdik.

FETÖ'nün elebaşısının iadesi için girişimlerimiz devam ediyor. Bu konuya özellikler önem veriyoruz. Yeni ABD yönetiminin terörist başının iadesi konusunda somut adım atacağını umuyoruz.

Ekonomideki gelişmelerle ilgili anında tedbir alıyoruz, malli disiplinden asla taviz vermiyoruz, reel sektörü desteklemeye de devam edeceğiz.  Daha geçen hafta bütün KOBİ'lere 30 ile 50 bin TL arasında kredi verme kararı aldık.Tarım kesiminin Ziraat Bankası'na olan bir milyara yakın olan borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Döviz hareketlendi kıyamet koparıldı. Şimdi yüzde 8'lik bir düşüş var. Battık diyenler sus pus, hiç sesleri çıkmıyor. 2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek. Yazla birlikte ekonomide de demokraside de şaha kalkacağız. İstihdam seferberliiği ila ettik. Kamu kuruluşlarında vatandaşlarımıza iş temin ediliyor. Yeni uygulamada buna özel sektörü de dahil ettik, sayıyı 200 binden 500 bine çıkardık. İşveren sadece maaşı verecek, sigorta primini ve vergiyi devlet olarak biz karşılayacağız. Bu millet her şeyin en güzelini hak ediyor. 15 Temmuz'da demokrasiyi kurtaran bu millet, ne yapsak azdır. Türkiye için her alanda çalışıyoruz. İlerlemeleri kalıcı hale getirmek için anayasada bu değişiklikleri yaptık. 16 Nisan'da sandığa giderken siyasi görüşümüzü evde bırakacağız. Milli duygularımızla hareket edeceğiz. Mesele memleket meselesi.

Bütün AK Parti teşkilatı önümüzdeki iki ay içinde sahadayız. 25 Şubat'ta Ankara Arene'da kampanyamızın başlanğıcını gerçekleştireceğiz. Bütün çalışmlarımızda sağduyuyu elden bırakmayacağız.Tahriklere kapılmak yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.