AK Parti'den MHP'ye bayram ziyareti

AK Parti'den MHP'ye bayram ziyareti

“Bu ittifak zafere çıkacak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, bayram ziyaretine gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve ekibini kapıda karşıladı. Karataş, Cumhur İttifakı’nın sonucu zaferdir. Türkiye ve Türk Milleti’nin bu zafere ihtiyacı vardır. MHP ve AK Parti güçlerini birleştirdi, bu ittifak zafere çıkacak” dedi.

Milli mutabakat

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş sabah saatlerinde AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve beraberindeki heyeti ağırladı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili ve ekibine yapılan saldırıyı kınayan Karataş, başsağlığı dileyerek menfur saldırıdan üzüntü duyduklarını kaydetti. Ramazan ayının hoşgörü ayı olduğunu ve bayramla nihayet bulduğunu kaydeden Karataş, “Birlik ve beraberliğin yaşandığı kırgınlıkların da son bulduğu Bayramımıza kavuştuk. Bu seçim diğerlerine göre farklı bir kampanya dönemi yaşadık. Gündüz çalıştık, akşam iftar yaptık, gece sahur bitinceye kadar vatandaşlarla buluştuk. Biz inanarak bu ittifakın içinde yer aldık. Milli mutabakat çıkışı ile yola koyulduk. Biz Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı FETÖ, PKK ve benzeri terör gruplarının yanı sıra diğer taraftan bunlara sürekli destek veren küresel güçlerin baskısının ortadan kaldırılmasıyla ilgili bir birlik ve beraberlik istedik. Bölünmez bütünlükten yana olan bir ittifakın yanayız. Bunun için yola koyulduk. Yaptığımız saha çalışmasında da arkadaşlarımız bunları detaylarıyla vatandaşlarımıza anlatıyor.

Kararlıyız

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren ve teşekkür eden Karataş, sözlerini şöyle tamamladı; “Türkiye’nin Türk Milleti’nin Cumhur İttifakı’ndan yana tavrını koyacağından hiç şüphemiz yok. Cumhurbaşkanımızı yüksek oy oranıyla seçtireceğiz. Kimse 2’inci tur hayali kurmasın çünkü seçim ilk turda bitecektir. Bu zafer neticesinde Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sıkıntılar rahat aşılacaktır. Hükümetimizde bizde kararlılık içerisindeyiz. Net duruşumuz ortada. Öte yandan bakıldığında Türkiye’yi yönetmek için yola çıkan siyasi anlayışların kimlerle görüştüğü, nasıl bir yol haritası izlediğini de iyi irdelemek gerek. Gerek FETÖ gerek PKK ile mücadele edilmekte. Cerablus ile başlayıp Afrin’de noktalanan şu anda da Irak’ın kuzeyinde harekât söz konusu. Bu bataklığın kurutulacağı kanaatindeyiz. Kandil’e Türk bayrağının dikilmesi önemlidir. 24 Haziran’dan sonra Türkiye’de gerekli güvenlik sağlandıktan sonra ekonomik seyrin de daha olumlu olacağını ve daha huzurlu olunacağından şüphemiz yok.”

“Nereden talimat alıyorlar”

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, halkın sağduyulu ve her şeyin farkında olduğunu vurgulayarak, terör örgütleri ve muhalefetin söylemlerinin benzer olduğuna dikkat çekti. Şengül, “Halkımız gayet sağduyulu. Her şeyin farkında ve ona göre de sandıkta gereken yanıtı verecektir. Terör örgütünün ve muhalefetin söylemlerinin benzerliği dikkat çekici. Onun arka planını sorgulamak lazım. Kime sırtlarını dayamışlar ve nereden talimat alıyorlar. Biz milli ve yerli ittifak derken, Türkiye bağımsızlık mücadelesi veriyor. 24 Haziran çok önemli bir seçim” dedi.

“MHP Türkiye’nin önünü açmıştır”

AK Parti İl Başkanı Şengül, MHP’nin Türkiye’nin her sıkıntılı zamanında ülkenin önünü açan bir tavır sergilediğini de kaydederek, son bir haftada ikinci bayramı kutlayacaklarını dile getirdi şöyle devam etti; “Ülkenin önü ne zaman tıkansa MHP her zaman yol açmıştır. Kendi siyasi çıkarlarından önce vatanın ve milletin çıkarlarını düşünmüştür. AK Parti de öyledir. Biz artık emir alan değil ülkenin çıkarlarını düşünen bir ittifakız. Onun için siyaset yapıyoruz. Vatandaşımız da ikinci sınıf vatandaş olmak istemiyor. Köklerine bağlı tarihine bağlı bir anlayışız. Bazıları utanıyor tarihinden. İnşallah adım adım geliyoruz ilerliyoruz. Son bir haftada ikinci bayramımızı kutlayacağız inşallah. MHP ile beraber ittifak olarak seçime giriyoruz. Bu işbirliğinin verdiği hoşgörü ve diyalog var. Seçim sahalarına da yansımış durumda. Gerçi MHP kendi kampanyasını AK Parti de milletvekili bazında kendi kampanyasını yapıyor. Cumhurbaşkanlığında ortak kampanya yapıyoruz. Ara ara sahada da karşılaşıyoruz. Umarım bu hoşgörü ortamı birlik ortamı sandığa yansıyacaktır. Geçen hafta partimize karşı PKK terör örgütü devamı HDP saldırılarının atmosferi germe çabalarına karşın hoşgörü içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kazanan halk olacaktır. Cumhur ittifakı olacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.