AK Parti’den MHP’ye referandum ziyareti

AK Parti’den MHP’ye referandum ziyareti

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ve yöneticiler, referandum sürecinde aynı saflarda kampanya yürütecekleri MHP Karabağlar ilçe Başkanlığı’na ziyarette bulundular.

 

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ve yöneticiler, referandum sürecinde aynı saflarda kampanya yürütecekleri MHP Karabağlar ilçe Başkanlığı’na ziyarette bulundular. İlçe Başkanı Erten, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkenin önünü açacağı düşüncesini MHP’lilerle paylaştı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı, muhtemelen Nisan ayında gerçekleşecek yeni Anayasa için referandum çalışmasına erkenden başladı. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ve ilçe yöneticileri, dün partililerle birlikte MHP Karabağlar İlçe Başkanlığını  ziyaret ettiler. Başkan Erten ve beraberindekileri, Milliyetçi Hareket Partisi Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur yönetimi ile beraber karşıladı.

Nisan ayında yapılması muhtemel referandumda aynı saflarda çalışma yapacak ve vatandaşın yeni Anayasaya evet demesi için çalışacak olan AK Parti ve MHP İlçe Başkanları referandum süreciyle ilgili olarak bilgi paylaşımında bulunarak nasıl bir çalışma yapacaklarını da konuştular.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, referandum süreci sonunda ortaya çıkacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkenin önünü açağını belirttiği açıklamasında, “İzmir'de referandum konusu muhalefet tarafından rejim değişikliği olarak gündeme taşınmaya çalışılacak. Yine Cumhurbaşkanlığı referandumu değil de Başkanlık sistemi ile ilgili bir değişikliğin gündeme getirildiği algısı muhalefet tarafından oluşturulmaya çalışılacak. AK Parti olarak rejim değişikliği iddiasına karşı gerekli açıklamaları yapıyoruz. Millete bu değişikliğin hükümet etmek ile ilgili bir değişiklik olduğunu anlatıyoruz. Cumhurbaşkanımızın AK Parti’nin kuruluşundan bu yana hemen hemen her konuşmasında Türkiye’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğuna vurgu yapmıştır.” dedi.

MHP'nin millilik, devlet ve millet kavramlarına zarar getirecek bir oluşumda olmayacağını her zaman ifade ettiklerini belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, “AK Partinin Cumhuriyet, hukuk devleti, demokrasi, laiklik ile ilgili herhangi bir sorunu yoktur. Cumhuriyet’in 100. yılında, 2023’te, Onuncu Yıl Nutku’nda belirtildiği gibi insanlık cemiyetinde üstün bir niteliği olan Türk kültürü ve medeniyetinin, kimseyi taklit etmeden çağdaş  uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma hedefindeyiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.