AK Partili Başkandan ‘’Devlet’’ Yazısı !

AK Partili Başkandan ‘’Devlet’’ Yazısı !

AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın, “yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine tepkiler büyürken bir tepki de AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten'den geldi.

Başbakan Binali Yıldırım ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’dan sonra bir açıklama da AK Parti’nin İzmir Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’in sosyal medya üzerinden paylaştığı ve ders niteliğindeki açıklaması şöyle :

DEVLET!
Kur'an "...Eğniya/Zenginler arasında Dulet/Devlet/Tedavül olmasın diye..." ayetinde DEVLET kavramından söz ediyor. Sermayenin, Birikimin sadece Zenginler arasında Tedavül/Dolaşım/Sirkülasyon edilmediği, Tekelin oluşturulmadığı, bütün Toplumun hesaba katıldığı bir Ekonomik İşleyişi anlatıyor.Yine "...böylece Eyyamı/Dönemleri İnsanlar arasında Tedavül ettiririz/ Dolaştırırız..." ayetinde, İnsanlar arasında yenilgi, başarı, zafer gibi durumların sadece bir tarafta değil, her tarafta, herkesin karşılaşabileceği Durum Dönüşüm, Dolaşım anlamında ifade ediliyor.
Süreç içerisinde Devlet Kavramı, Toplum, Hukuk, Düzen, Ekonomi, Toplumsal Yapı'nın işteşlik, mütekabiliyet esası üzere işleyişi anlamında kullanılıyor.
Devlet Kavramından Sosyal Bilimciler, Gazeteciler pek hoşlanmasa da;
Toplumun Devlet Bedeninde Adaletle Tedavül edişini, Dolaşımını anlatması yönü ile DEVLET büyük harflerle yazılmayı hak eden bir kavram...
Bu günlerde tartışma konusu olan "Devleti yeniden kuruyoruz" iddiası ve eleştirilerine gelecek olursak;
Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı sadece siyasetçi, teşkilatçı yönü ile değil, konuşmalarını da takip eden birisi olarak bir kaç hususa dikkat çekmek isterim:
28 Şubat Sürecinde Postmodern Darbecilerin Marşı haline getirilen Onuncu Yıl Marşı ne yazık ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "ONUNCU YIL NUTKU" nu anlamamıza engel olmuştur.
Sayın Erdoğan AK Parti Genel Başkanı olduğu günden bu yana, 2023 Vizyonunu anlatırken "Muasır Medeniyetler seviyesinin Fevkine çıkacağız." ifadesini her konuşmasında ifade etmiştir.
Gazi Mustafa Kemal'in 10 Yıl Nutku'nu dikkatle okumamızı öneririm. Özetle, onuncu yıl nutkunda;
Cumhuriyeti Kurmakla İktifa edemeyeceğimizi, yetinemeyeceğimizi, İnsanlık Cemiyeti içinde Kadim Kültür ve Medeniyet Birikimine Mensub olan bu Millete Garblılaşma/Batılılaşma, Şarklılaşma/Doğululaşma değil, Müsbet İlimle Muasır Medeniyetlerin Üstüne çıkma hedefini gösteriyor Gazi Mustafa Kemal! 
Sayın Cumhurbaşkanımız her konuşmasında bu ifadeyi tekrarlıyor! Cumhuriyetin Kuruluşunun 100 Yılında bu hedefi gerçekleştirecek bir irade ortaya koyuyor.

Bizim Devletimiz/Tedavülümüz/Dolaşımımız Kadim, İnsanlık Tarihinin Medeniyet Birikimi ve vizyonudur.
Bu süreçte Devletin Tedavülünü/Dolaşımını tıkayan damarları açıyoruz. Anjiyo yapıyoruz. 
Devletin üzerindeki İdeolojik Hacizleri, Şerhleri Kaldırıyoruz.
Bu Milleti Kültür ve Medeniyeti ile yeniden buluşturuyoruz. 
İnsanlık Bedeninin ölmemesi için Devletin/Tedavülün/Dolaşımın önünü açıyoruz.
Cumhuriyeti, Gazi'nin Onuncu Yıl Nutkunu ve Cumhurbaşkanımızı bu bakış açısı üzerinden okumaya ve anlamaya davet ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.