AK Partili Erten’den 26 yıllık Erdoğan anısı

AK Partili Erten’den 26 yıllık Erdoğan anısı

Yazılı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 26 yıl önceki karşılaşmasını anlattı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten,  kuvveti değil, hakkı üstün tutmak, meşruiyet, yasallık, açıklık, demokrasi, inançlara saygılık laiklik, çağdaşlık özgürlük temelli vizyon için 36 yıldır İzmir’de olduğunu belirterek başlayan yazılı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la 26 yıl önceki karşılaşmasını da anlattı.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, “Ömrümüz, nefesimiz, gücümüz, aklımız yettiğince İzmir ile 36 yıldır fırsat ve imkan  buldukça konuştuk. 2023 vizyonu ve gelecek anlayışı içerisinde konuşmaya da devam edeceğiz” diye sosyal  medyada bir yazı paylaştı.

Başkan Erten, 1992 yılında evlendiğinde Kuşadası’na tatile gittiklerinde o dönem Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmacı olarak  katıldığı bir toplantıyı da anlattı. Eşini ve kendisini görenlerin ‘İranlı mısınız, ortadoğulu musunuz?’ sorusun yönelttiğini belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, “Konaklayacağımız Otele dönerken, Kuşadası Davutlar'da yapılacak olan Ara Seçimler sebebiyle, Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir Toplantı İlanını gördük. O dönemler öyleydi; Türkiye'nin neresinde olursa olsun, kaç kişi olursa olsun; gidilir, Dava anlatılırdı. Ertesi gün Toplantıya gittik. Konuşmasını Kamera ile kaydettik. Toplantı bittikten sonra sohbet ettik.” Dedi.

Başkan  Erten’in 26 yıllık anısıyla başlayan 2023 yılını hedefleyen yazısı :

“1992 Senesi Haziran'ın ilk haftası...

30 Mayıs'ta Nikahımız gerçekleşmiş. Aydın Kuşadası Çarşısında geceleyin dolaşıyoruz. Bir Esnaf İngilizce "İranlı, Ortadoğulu musunuz?" diye soruyor!

İlginç değil mi? Müslüman Türklerin Bin Sene önce Yerleştikleri Topraklarda, Aydınoğulları Beyliği Hinterlandında, sakallı, başörtülü genç bir çiftin böyle bir soru ile karşılaşması!

Konaklayacağımız Otele dönerken, Kuşadası Davutlar'da yapılacak olan Ara Seçimler sebebiyle, Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katılacağı bir Toplantı İlanını gördük.

O dönemler öyleydi; Türkiye'nin neresinde olursa olsun, kaç kişi olursa olsun; gidilir, Dava anlatılırdı.

Ertesi gün Toplantıya gittik. Konuşmasını Kamera ile kaydettik. Toplantı bittikten sonra sohbet ettik. Siyasetten ve bir önceki gece karşılaştığımız durumdan konuştuk. Eşim Ayşe Hanım İstanbul Aşığı. Üniversite ve Yüksek Lisansının İstanbul'da bitirmiş. İstanbul'da yaşamaktan yana. Bu sohbette, İstanbul'da güçlü bir Siyasi Çalışmanın olduğunu, İstanbul Sosyolojisi'nin, İzmir ve Kuşadasında Karşılaştığımız tepkileri hiç kimseye vermediğini ifade ettim.İzmir'de bir yanlışlık olduğunu, bu yanlışın Tarihsel, Kültürel yönleri ile, Siyasal olarak, Medeniyet Vizyonunu ortaya koyarak konuşulması ve anlatılması gerektiğini, bu sebeple, İzmir'de yerleşik olmamızın daha doğru olacağını o gün konuşup bir daha teyit ettik.

Refah Partisi'nde Siyaset Yapıyorduk. İslam'ın İnanç, Uygulama, Kültür, Medeniyet Vizyonunun, her kesin İrade ve Rızalarını beyan edebilecekleri, İcra edebilecekleri Özgürlükçü, Adil Hukuk Düzeni'ni öngördüğünü ve bunların Teminatçısı olduğunu anlatıyorduk o günlerde.

Kuvveti değil, Hakkı Üstün Tutmak, Meşruiyet, Yasallık ve Aleniyet, Açıklık; Demokrasi, İnançlara Saygılı Laiklik, Çağdaşlık, Özgürlük Temelli bir Vizyon ile 1982 senesinden beri İzmir'deyiz!

Ömrümüz, Nefesimiz, Gücümüz, Aklımız yettiğince İzmir ile bu konuyu 35 senedir, fırsat ve imkan bulduğumuz her ortamda konuştuk; 2023 Vizyonu ve Gelecek Anlayışı içerisinde konuşmaya devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.