AK Parti'li Etike: "Çeşme barınağı zor durumda"

AK Parti'li Etike: "Çeşme barınağı zor durumda"

"Çeşme Belediyesi Hayvan Barınağı'ndaki canlar zor durumda..."

İzmir'in turizm ilçesi Çeşme, yeni bir skandal iddiasıyla daha çalkalanıyor. Çeşme Belediyesi'ne ait olan hayvan barınağından gelen fotoğraflar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Paylaşımlarda barınakta yaşayan hayvanların oldukça zor durumda yaşama mücadelesi verdikleri iddia edildi. Yapılan açıklamalarda Çeşme Belediyesi ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a tepki gösteren kullanıcıların yanısıra AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike de sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak durum hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran ve barınakta yaşayan canların kötü muamele gördüğünü söyleyen AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike yaptığı açıklamada, 

"Çeşme Hayvan Barınağı ile alakalı önceki dönemlerde ekibimizle bir çok kez ziyaretlerde bulunup gıda yardımında bulunduk. Bugün itibari ile geldiğimiz noktada 5199 nolu yasanın gereği olarak Çeşme Belediyesi'nin himayesinde olan hayvan barınağının içler acısı hali tekrar gün yüzüne çıkmıştır. Bugüne kadar hayvan barınağının insani ve vicdani olarak fiziki şartlarının uygun hale getirilmesi için 3 farklı proje Çeşme Belediyesi'ne sunulmuş fakat 3 yılı aşkın süredir kabul görmemiştir. Mevcut hayvan barınağının hali hazırda ruhsatı dahi yoktur. Görevli veterinerlerin tehdit edildiği ve hayvanların tedavisinde kullanılan ilaçların para karşılığı başka hayvanlar için kullanıldığı söylentileri ortalıkta dolaşmaktadır. Acılarını ve yorgunluklarını dile getirme kudretinden mahrum olan bu hayvanlara merhamet etmek dinimiz yönünden, insani ve vicdani olarak da yetkililerin sorumluluğundadır. Çeşme Belediyesi'ni ivedilikle bu konunun çözümü noktasında görev başına davet ediyoruz" sözlerine yer verdi.

a1.jpga2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.