AK Partili FETÖcü Vekiller Var İddiası

AK Partili FETÖcü Vekiller Var İddiası

Gülen'in örgütünün 1980'den sonra Emniyet İmamlığı'nı yapan Kemalettin Özdemir Çarpıcı iddialarda bulundu.

Gülen yapılanmasının 1980’lerden başlayarak emniyet imamlığını yapan Kemalettin Özdemir, 15 Temmuz darbesinin en önemli adamı olarak aranan Adil Öksüz’ün örgütün ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğunu bildiğini, Öksüz’ün ismini ve pozisyonunu 2012, 2013 yıllarında devlete verdiğini söyledi. Yani Adil Öksüz devletin bütün güvenlik ve istihbarat birimlerince biliniyordu ama buna rağmen Amerika’ya gidip gelerek darbe talimatlarını getirip götürebildi. Darbe sabahı da her nasılsa mahkemece serbest bırakıldı.

Adil Öksüz’ü kim koruyor?
Kemalettin Özdemir bir dönem Gülen yapılanmasının emniyet imamıydı. Kendi iddiasına göre 1980 ile 1992 yılları arasında Cemaat yapılanması (Gülen örgütü) içinde  bu görevi yürüttü. Yine kendi iddiasına göre 2009’dan itibaren devlete bu yapıyla ilgili bilgiler vermeye başladı.
 
Özdemir dün akşam CNN Türk’te soruları yanıtlarken darbe sabahı Akıncı Üssü’nde yakalanan ama sonra serbest bırakılan Adil Öksüz’ün, ‘Hava kuvvetleri imamı’ olduğunu bildiğini, bunu 2012, 2013 yıllarında devlete bildirdiğini söyledi.
 
"Adil Öksüz’ü iyi tanıyorum, ismini 2012’de verdim"
 
Kemalettin Özdemir, “Adil Öksüz ile aynı yerdeydik (Sakarya üniversitesi) o yüzden onu tanımamam söz konusu değil. Çok iyi tanıyorum. Hava imamı olduğuyla alâkalı olarak hem Terörle Mücadeleye hem Milli İstihbarata hem savcılığa bu konuda beyan verdim. 2012 yılında verdim bu beyanımı ben, 2013 yılında verdim…” diye konuştu.
 
Firari şüpheli Öksüz,  Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi. Kemalettin Özdemir de aynı dönemlerde Sakarya Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesiydi.
 
AK Parti’de ‘üst düzeyde’ kripto Gülenciler
 
Kemalettin Özdemir’in verdiği bir diğer çarpıcı bilgi ise AK Parti’de 'Gülenci milletvekillerinin olduğu' iddiasıydı.
 
Kemalettin Özdemir, “AK Parti ve MHP’de var. CHP ile ilgili araştırma yaptığımda da bulabileceğimi düşünüyorum. Bizim istihbarat birimlerimiz onlarla alâkalı rahat bilgi toplayabilirler. Şu anda bakanlardan yok. Parti yönetiminden çıkarıldılar ama milletvekili olarak duruyorlar” diye konuştu. ‘Kaç kişiler’ sorusuna, ‘Şu an bilemiyorum, bir listeleme yapmam lâzım’ diye cevap verdi. Kemalettin Özdemir, bu kişilerin pozisyonlarını da ‘üst düzeyde’ diye ifade etti.
 
"KÖZ’cü diye belirtilen isimleri tanımıyorum"
 
1992 yılında emniyet imamlığını bıraktığını söyleyen Özdemir, “Kendisine yakın KÖZ diye anılan bir ‘Kemalettin Özdemir Grubu'nun da olmadığını iddia etti.
 
Özdemir, “FETÖ’ye zarar vereceğim düşüncesiyle engellemek için algı operasyonu yürütüyorlar. KÖZ'cü diye belirtilen isimleri tanımıyorum. İsimleri çıktı diye söylüyorum. Ne Emin Arslan’ı ne Hanefi Avcı’yı ne de Sabri Uzun’u tanımam. Her türlü tespite hazırım. Böyle bir şey olsa devlet bilirdi. Telefon kayıtlarım ortada… Fotoğraf yok bir delil yok. İftira atıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
"Kavganın nedeni Kozanlı’nın yönetim şekli miydi, dış etken miydi bilemiyorum"
 
Emniyetçilerin kendisinden sonra emniyet imamı olduğu belirtilen ve gerçek ismi Osman Hilmi Özdil olan Kozanlı’ya karşı çıkmış olabileceklerini ifade eden Özdemir şunları söyledi:
 
"Bir ekipçilik olabilir. Benimle alâkası yok.  Ramazan Akyürek’i tanıyorum. Kavga, Kozanlı’nın yönetim şekli miydi ya da dış etkenler miydi bilmiyorum.  Ben imamlıktan sonra kimse ile irtibat içinde olmadım. Kimsenin de gelmesini istemedim."
 
 

 

 

 

Vatan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.