AK Partili Kaya'dan köylüye hazine arazisi müjdesi

AK Partili Kaya'dan köylüye hazine arazisi müjdesi

Hazine arazisini kullanan çiftçiye 10 yıl kiralama hakkı

Menderes Belediyesi'nin hazine arazilerinin kullanımı ile ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantısında ilçedeki muhtarlarla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, hazineye ait arazilerde tarımsal faaliyette bulunan köylülerin işledikleri toprakları kiralayabilmelerinin önünü açan düzenlemede son başvuru tarihinin 11 Eylül 2017 olduğunu hatırlattı. Köylülerin bu tarihe kadar başvurularını yapabileceklerini belirten Kaya, "Tarım arazilerinin kullanıcılarına kiraya verilmesi ile ilgili olarak, hazine taşınmazlarının idaresi hakkındaki yönetmelik açık. Hazineye ait arazilerde tarımsal faaliyet yapan köylümüz, işlediği toprağı 10 yıl kiralayabilecek. Bu kiralama ihaleyle değil, pazarlık usulü ile yapılacak" dedi.

MUHTARLARA TEKNİK BİLGİ VERİLDİ

Menderes Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Defterdarı Tamer Utkucu ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu muhtarlarla buluştu. İzmir Defterdarı Tamer Utkucu, hazine arazilerinde tarımsal faaliyet icra edenlere teknik bilgiler verdi ve sorularını cevaplandırdı. Köylünün her zaman yanında olduklarını ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, "Belediye olarak her kesimin, herkesin yanında olacağımızın sözünü vermiştik. Bu sözümüzü de yerine getiriyoruz. Hazine arazileriyle ilgili toplantımızı vekilimiz Mahmut Atilla Kaya ve defterdarımızın katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Amacımız üreticimize, çiftçimize, köylümüze destek olmak. Gelecek nesiller için biz de üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Hazine arazileriyle ilgili alanları satın alarak köylümüze destek amaçlı veriyoruz. Bugüne kadar birçok alanı bu şekilde köylümüze kazandırdık. Bundan sonra da kazandırmaya devam edeceğiz. Burada da kiralamayla ilgili teknik bilgiler veriliyor. Bu anlamda düzenlediğimiz bu toplantı oldukça faydalı olacaktır" dedi.

İHALE YOK, PAZARLIK USULÜ KİRALAMA VAR

Hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına kiraya verileceğini, yapılmış olan düzenlemenin bu açıdan oldukça önemli olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Burada yapılan köylümüzün, çiftçimizin lehine bir uygulamadır. Çiftçimiz kullandığı hazine arazisini yasal bir şekilde kiralayabilecek. Böylelikle tarımsal desteklemelerden de faydalanabilecek, her şey yasal bir şekilde olduğu için hiçbir sıkıntı yaşamadan tarımsal faaliyetini gerçekleştirebilecek. Bu kiralama kısa vadeli bir kiralama da olmayacak. 10 yıllık bir kiralama gerçekleştirilecek. Burada bürokrasi en aza indirgenmiştir. Çiftçimize, köylümüze çağrımız, süre dolmadan başvurusunu yapsın, kullandığı araziyi rahatlıkla kiralasın. 11 Eylül 2017 tarihine kadar başvurular yapılabiliyor. Herhangi bir ihale falan olmayacak, kiralamalar pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. Dolayısı ile fiyat dengesi de gözetilmiş olacak. Bu noktada da her zaman çiftçimizin yanında olacağımızın bilinmesini isterim" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.