AK Partili Özdağ’dan 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı iddia

AK Partili Özdağ’dan 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı iddia

"CHP FETÖ İLE 15 TEMMUZ ÖNCESİ ÇEŞİTLİ MESAİYE BAŞLADI"

 

FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Diriliş Postası Gazetesine yaptığı açıklamada çarpıcı bir iddiada bulunarak , CHP’nin FETÖ’yü 15 Temmuz için cesaretlendirdiğini, kirli ittifakın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmeyi hedeflediğini söyledi.

15 Temmuz’la ilgili hazırlanan raporu TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a teslim eden FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu dikkat çekici çarpıcı konuları da gündeme getirirken raporda FETÖ’nün tüm yapılanması da kaleme alınarak CHP ve FETÖ arasındaki ilişki de irdelendi Komisyonun Başkanvekili ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, raporda ele alınan CHP-FETÖ ilişkisini Diriliş Postası’na anlattı. FETÖ ile CHP arasındaki ilk bağın dershanelerin kapatılması kararından sonra kurulduğunu anlatan Özdağ, “Dershaneler kapatıldıktan sonra CHP milletvekilleri AİHM’e götürdüler. Dershanelerle ilgili konuda FETÖ’ye destek verdiler. İlk organik bağları bu konuda başladı” diye konuştu.

CHP FETÖ İLE 15 TEMMUZ ÖNCESİ ÇEŞİTLİ MESAİYE BAŞLADI

Kılıçdaroğlu’nun 17-25 Aralık darbe girişiminden önce yaptığı ABD ziyaretinde FETÖ’cülerle yaptığı görüşmeleri hatırlatan Özdağ, alçak girişimden sonra ittifakın derinleştiğini kaydederek, “17-25 Aralık’tan 10 gün önce Amerika’ya gitti Kılıçdaroğlu ve Faruk Loğoğlu. Amerika’da 5 tane FETÖ’nün dernekleriyle görüşme yaptılar. Görüşmelerden sonra CHP genel başkan yardımcısı ve Faruk Loğoğlu açıklama yaptılar. Bu yapı Türkiye’deki diğer cemaatlere benzemiyor. Bunlarla işbirliği yapmaya devam edeceğiz dediler. Daha sonrasında 17-25 Aralık olayları oldu, CHP ekonomik, siyasi darbe olduğunu idrak edemedi veya etmek istemedi. FETÖ ile çok çeşitli mesaiye başladı, yerel yönetimler seçimlerinde de CHP ye destek verdi. CHP’de desteğinize ihtiyacımız yok demedi” ifadelerini kullandı.

ÖZEL KALEMİ BYLOCKÇU

CHP’nin önceden F tipi diye tanımladığı bir örgütle bir araya gelecek şekilde değiştiğine dikkat çeken Selçuk Özdağ, FETÖ- CHP ilişkisini CHP’li Güler’in de anlattığını aktararak, şunları söyledi: “Prof. Dr. Birgül Ayman Güler hanımefendi ‘FETÖ’nün gerçek yüzünü AK Parti gördü, ilişkisini kesti, biz hain dediğimiz yapıyla neden kol kola giriyoruz’ diye demeç verdi. CHP’liler daha sonrasında destek vermeye başladılar. AK Parti’yi FETÖ’nün gücüyle alt etmek alaşağı etmek istediler.”

ALENEN SUÇ İŞLEDİLER

17-25 Aralık’ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ’ye karşı amansız bir mücadele başlattığını ifade eden Özdağ, ancak operasyonlara CHP’nin engel olmaya çalıştığını, FETÖ’yü kolladığını belirterek, “Okullarını kapattık, dershanelerini kapattık, ticaret merkezleri kapatıldı. Gazeteleri, dergiler, radyolarına kayyum atandı ve daha sonrasında kapatıldı. CHP milletvekillerini kapanırken de, kayyum atanırken de hep bunlara destekte gördük. Bank Asya’ya para yatıran Mahmut Tanal vardı. FETÖ bunları ciddi şekilde kullandı. Bunlarda kullanılmaya müsaitti. Bunlarda AK Parti’yi bunlarla indiririz diye düşündüler. Siyaseten bunu düşündüler bilmeden gaflet içindeydiler. CHP FETÖ’yle işbirliği yapmıştır. FETÖ ile işbirliği suçtur. CHP 15 Temmuz öncesi buraya alenen destek vermek bunları cesaretlendirmiştir. FETÖ’yü cesaretlendirmiştir. FETÖ’nün arkasında ki egemen güçleri güçlendirmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

“KONTROLLÜ DARBE” SAFSATASINI ÖNE SÜRDÜLER

Kılıçdaroğlu’nun ABD Büyükelçisi Baas ile yaptığı görüşmenin ardından, FETÖ’yü kollamak için uydurduğu “Kontrollü darbe” safsatasını da değerlendiren Özdağ, şu ifadeleri kullandı: “Kontrollü darbe demek cumhuriyete, demokrasiye, insan haklarına, parlamentoya, vekillere, halkın iradesine, hükümete ve devlet geleneğimize ihanettir. Bunu söyleyenin belgesi olması lazım. Savcılığa gidip suç duyurusunda bulunma cesareti gösterebiliyor musunuz?”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.