AK PARTiLi ÖZDAĞ'DAN BAYRAM KUTLAMASI

AK PARTiLi ÖZDAĞ'DAN BAYRAM KUTLAMASI

Selçuk Özdağ, “Dini bayramlar kardeşliğimizi pekiştiren ilahi armağanlardır”

 

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ yaptığı yazılı basın açıklamasıyla İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Özdağ, bayramların dinî, sosyal ve kültürel olarak insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu kaydederek, “Dini Bayramlarımız bizleri aynı safta birleştiren, yüreklerimizi bütünleştiren, kardeşliğimizi pekiştiren, ilahi armağanlardır” dedi.

   Ramazan Bayramı nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Bayramların millî ve manevî değerlerin güçlenmesine, yardımlaşma ve dayanışmanın tesisine, toplumsal yaraların sarılmasına, akraba, komşu ve büyüklerin ziyaret edilmesine, darda olanların gözetilmesine, çocukların sevindirilip manevî havayı teneffüs etmelerine, kısaca her türlü insanî ve ahlâkî değerin yaşanmasına ve kazanılmasına vesile olan müstesna zaman dilimlerinden olduğunu belirtti. Özdağ, “Bu bakımdan bayram günlerini çok iyi değerlendirmeli, en başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, hastalarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeliyiz. Dargın olanları barıştırmalı, darda olanları ve çocukları sevindirmeliyiz. Bu mübarek günlerde, bayram coşkusunun dışında kalmamaya ve hiç kimseyi bu coşkunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz” ifadesinde bulundu.

RAMAZAN’DA NEFİS MUHASEBESİ YAPIP İÇ HUZURUMUZU YENİLEDİK

   “Müslüman bireyler olarak bizler mübarek Ramazanı, oruçla, teravihle, okuduğumuz, dinlediğimiz ve hayatımıza rehber edindiğimiz Kur’an’la hemhal olma gayreti içerisinde geçirmeye çalıştık” diyen Özdağ, “11 ayın sultanı Ramazan ayında orucun derin manevi huzurunu, sahur ve iftarın bereketini, teravihin coşkusunu ve dinlediğimiz Kur’an tilavetlerinin huşûsunu derinden hissederek maneviyatımızı diri tutmaya gayret ettik. Bu kutlu ayda nefis muhasebesi yapıp iç huzurumuzu yeniledik, muhtaç olan insanlara elimizi ve gönlümüzü açarak İslam ve insan kardeşliğini yaşadık. Şimdi de aynı his ve heyecanla Ramazan Bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

BAYRAMLARI BAYRAM TADINDA YAŞAMALIYIZ

“Bizler Ramazan Bayramı coşkusunu ve mutluluğunu yaşarken; dünyanın dört bir tarafında Bayramın güzelliklerini yaşayamayacak olan Müslüman kardeşlerimizi de unutmamalıyız” diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü; “Bayramın mutluluğunu ve coşkusunu yaşarken Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de ve burada tek tek sayamayacağız İslam beldelerinde sıkıntılar yaşayan kardeşlerimizi de dualarımızdan eksik etmemeliyiz. Onların da önümüzdeki günlerde ve yıllarda yaşadıkları dertlerden kurtulup özgürce ve sonuna kadar Bayram neşesini yaşamaları için dua etmeli, Yüce Allaha yakarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Manisalı hemşerilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın, yurtdışındaki kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramlarını tebrik ediyor; Yüce Rabbimden bayramların bayram gibi yaşandığı, İslam beldelerinde barış ve mutluluğun egemen olduğu, savaş, terör ve yoksulluğun olmadığı bir dünya niyaz ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.