AK Partili Şengül'den 8 Mart mesajı

AK Partili Şengül'den 8 Mart mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yaptığı açıklama ile kutladı. Şengül açıklamada şu sözlere yer verdi:

"8 Mart günü, bütün dünyada kadınlarının daha fazla eşitlik ve daha huzurlu yaşam taleplerini dile getirdiği, üretimde daha yoğun katılım sağladığı, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledikleri günün tarihi bir özetidir.

8 Mart, cinsiyet ayrımcılığı, kadın ve erkeğin fırsatlara ve kaynaklara ulaşmasında yaşanan eşitsizlikler, şiddet, çalışma hayatı ve siyasette kadın oranı gibi meselelerin ele alınması bakımından son derece kıymetlidir. Toplumda kadına gösterilen saygı ile aslında ona verilen değer ifade edilmektedir.

Kadına bir anne, bir kardeş ve bir eş olarak gösterilen saygı ve hürmetin düzeyi, o toplumun geldiği medeniyet seviyesinin de bir ölçüsüdür. Kadınlarımıza verilen değer ve saygının bir ifadesi olarak Cumhuriyetimiz, birçok batı ülkesinden daha önce onlara seçme ve seçilme hakkını tanımıştır.

Demokratik haklarını elde eden kadınlarımız erkekler ile aynı şartlarda mücadele etme imkanı bulmuşlardır. Eğitim ve öğretim fırsatlarından erkekler ile aynı haklara sahip kadınlarımızın bugün sosyal ve ekonomik hayat içerisinde geldiği nokta geçmişe nazaran çok ileri bir seviyededir. Türk kadını da özverili yapısı ile aktif olarak toplumsal hayatın içinde, Türkiye'nin gelişimine ve son yıllarda yaşadığı büyük dönüşüme katkıda bulunmaya başlamıştır.

Bugün kadınlarımızın değişik sektörlerde statü sahibi olarak temsil edildiğini görmekten gurur duyuyoruz. Bu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedeflerine ulaşmanın en önemli göstergelerinden biridir.

Omuzlarına yüklenen ağır sorumluluklardan hiçbir zaman yılmamış olan kadınlarımızın, ülkemizin gelişmesinde bu ülkenin erkekleri ile omuz omuza söz sahibi olacakları muhakkaktır. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, kadın-erkek hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu düşüncelerle her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.