AK Partili Sürekli: Aday Gösterme İşi Kimsenin Tekelinde Olmayacak

AK Partili Sürekli: Aday Gösterme İşi Kimsenin Tekelinde Olmayacak

Yeni anayasayla Cumhurbaşkanı adayı olabilmenin yolunu açacaklarını söyleyen Sürekli, “Aday gösterme işi kimsenin tekelinde olmayacak” dedi.

Yoğun bir programla vatandaşlara dokunan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, TÜMSİAD’ın toplantısına katılarak güne başladı. Sürekli, burada anayasa reformu ile ilgili bilgiler aktardıktan sonra “Karınca Modeli” saha çalışması için Karabağlar’a geçti. Sürekli, sivil toplum kuruluşları ağırlıklı çalışmasında dört derneği ziyaret ederken Yunus Emre, Selvili, Eserken, Aydın ve Peker Mahallesi esnaflarını da unutmadı. Bu mahallelerde ev ziyaretleri de gerçekleştiren Sürekli, kanaat önderlerinden Kemal Koçak’ı da evinde ziyaret etti.

“GÜVENOYUNA NEDEN İHTİYAÇ OLSUN?”

Yunus Emre Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Sürekli “Meclis'in yetkileri azalıyor. Meclis etkisiz hale geliyor" eleştirilerinin asılsız ve anlamsızlığına dikkat çekerek, "Hükümete güvenoyu kalkıyormuş. Evet, kalkıyor çünkü yeni sistemle güvenoyunu millet doğrudan veriyor. Hükümeti kendi iradesiyle seçen neden bu işi vekillere bıraksın? Bu durumda güvenoyuna neden ihtiyaç olsun? Meclis denetimi, genel görüşme, Meclis araştırması, soruşturması aynen devam edecek. Yazılı soru konusuna gelince; Milletvekilleri bütün bakanlara, başkan yardımcılarına yazılı soru verebilecek. 15 gün içinde de cevabını alacak. Bunun yanında yeni sistemle Meclise çok önemli bir yetki geliyor. Artık milletvekilleri dışında kimse kanun teklifi veremiyor. Bir istisnayla, hükümetin başındaki Cumhurbaşkanı sadece bütçe ve kesin hesap kanununu teklif edebiliyor. Onun dışındaki bütün kanun teklifleri milletvekilleri tarafından veriliyor" diye konuştu. 

Sürekli, anayasa değişikliğiyle birlikte Meclisin ve milletvekillerinin daha da güçleneceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığına aday olma yollarının da artırıldığını, her siyasi parti grubunun ayrı ayrı ya da beraber aday gösterebileceğini kaydeden Sürekli, en son seçimde Türkiye genelinde yüzde 5 oy alan siyasi partilerin Cumhurbaşkanı adayı çıkarabileceğini ifade etti. Sürekli, 100 bin seçmenin imzasıyla Cumhurbaşkanlığı adayı gösterebileceğini ve aday gösterme işinin kimsenin tekelinde olmadığını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.