AK PARTİLİ SÜREKLİ BAYRAKLI’DA CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ ANLATTI

AK PARTİLİ SÜREKLİ BAYRAKLI’DA CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ ANLATTI

“HÜKÜMET KRİZLERİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİYLE TARİHE KARIŞACAK”

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanlığı  sisteminde rejimin değiştiği yönündeki eleştirilerin yanlış olduğunu ifade ederek, “Cumhurbaşkanlığı sisteminde rejimin adı Cumhuriyettir” dedi. Sürekli mevcut sistemde çift başlılıktan kaynaklanan tıkanmaların ve hükümet krizlerinin, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle sona ereceğini ve tüm bunlara halkın karar vereceğine vurgu yaptı.

Sürekli, İzmir’in ilçelerinde Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatmaya devam ediyor… Bayraklı’da muhtarlara bir araya gelen Sürekli, Bayraklı Trabzon Şalpazarlılar Derneği’ni ve Bayraklı Ardahan Çıldırlılar Derneği’ni ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

Sürekli şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacak. Hükümet ve Meclisin uyumu önem kazanacak. Karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı’nın; hem de Meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına geliyor. Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak. Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak. Yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, Meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecek. Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak.  Kanun yapımında Meclis iradesi hakim olacak” 

Sürekli, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlik ve uzlaşma kültürünün artacağını kaydederken, ayrıca Cumhurbaşkanı’nın yüzde 50’nin üzerinde bir oyla doğrudan halk tarafından seçileceği için siyasetteki birlikteliğin artacağına ve kutuplaşmanın azalacağına vurgu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.