Alaattin Çakıcı da Tahliye Olacak

Alaattin Çakıcı da Tahliye Olacak

38 bin kişinin serbest kalacağı af ile beraber Çakıcı'nın da serbest kalacağı öne sürüldü

Ünlü yeraltı lideri Alaattin Çakıcı'nın 38 bin kişinin tahliye edileceği denetimli afla beraber serbest kalacağı iddia edildi. Çakıcı'nın avukatı Can Sevinç Facebook üzerinden bir açıklama yaparak serbest kalacağını duyurdu.

Can Sevinç “Alaattin Çakıcı tahliye oluyor. Ailesi ve tüm sevenlerinin gözü aydın” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Resmi Gazete'de yayımlanan 671 sayılı Kanun Hükümde Kararnameyle yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceğini duyurdu.


Bu kararnamenin ardından Alaattin Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç’ten açıklama geldi. Avukat Can Sevinç, Facebook’taki açıklamasında “Alaattin Çakıcı tahliye oluyor. Ailesi ve tüm sevenlerinin gözü aydın” dedi.

Alaattin Çakıcı kimdir?

Trabzonlu ülkücü mafya şefi Çakıcı, ilk olarak 17 yaşındayken bir İETT görevlisini yaralama olayına karıştı. Çakıcı, daha sonra ismini İstanbul'daki yasadışı faaliyetleriyle duyurdu. 

1980'li yılların sonunda yeraltı dünyasının Ankara ayağında da adı duyulan Çakıcı, bir süre sonra İstanbul'a geçerek, buradaki gruplar içinde kendisine yer edindi. 

Türkiye çapında faaliyet gösteren ve "ülkücü baba" olarak tanımlanan Çakıcı, İstanbul'a geçtikten sonra yine ünlü babalardan Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç'la evlendi. 

Olaylı sona eren bu evliliği ve İstanbul'da karıştığı silahlı saldırılar sonrasında polis kayıtlarında önemli yer tutmaya başlayan Çakıcı, sürekli Karadenizli olmasıyla övündü. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.