Aliağa 19 Mayıs'ı şenliklerle kutladı

Aliağa 19 Mayıs'ı şenliklerle kutladı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105.Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı Aliağa Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

3-aliagada-coskulu-19-mayis-kutlamasi.jpg

Aliağa Atatürk Stadyumu’nda organize edilen kutlama programına; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, şehit yakınları, gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlama programı Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun’un öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ardından da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Günay Karataş yaptı.

12-aliagada-coskulu-19-mayis-kutlamasi.jpg

ALİAĞA GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRÜ ÖZLEM GÜNAY KARATAŞ, “19 MAYIS TARİHSEL BİR SÜRECİN BAŞLANGICIDIR”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan, kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs’ın 105.yılını gururla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karataş, “19 Mayıs 1919 tarihi ulusal birlik ve beraberliğin, özgürlük ve bağımsızlık tutkusunun cumhuriyet yönetimiyle taçlandırıldığı tarihsel bir sürecin başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır” dedi.

17-aliagada-coskulu-19-mayis-kutlamasi.jpg

ALİAĞALI ÖĞRENCİLERDEN COŞKULU KUTLAMA

Karataş’ın konuşmasının ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim yarışması ile Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabı okundu. Öğrenci grupları tarafından gerçekleştirilen vals, karate, güreş, halk oyunları ile lise karma öğrenci gruplarının final gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Coşku içinde kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

10-aliagada-coskulu-19-mayis-kutlamasi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.