ALİAĞA 2 3 FOÇA MASTERLER

ALİAĞA 2 3 FOÇA MASTERLER

Türkiye Masterler ve Veteranlar Federasyonu Ligi(TMVFL) Ege Grubu’nun lideri Foça Masterler ligin bitimine üç hafta kala final niteliğindeki bir karşılaşma için Aliağa Masterler ile Aliağa’da karşılaştı.

Seyfi Gül-(FOÇA)

Baştan sona çekişmeli geçen, bir Foça, bir Aliağa maçı aldı havasında devam eden karşılaşmada son gülen Foça Masterler oldu. Foça bu sonuçla Antalya’da ligin 7 grubunun ilk iki derecesini alacak takımlarla düzenlenecek Türkiye şampiyonasına katılmak için vizeyi büyük ölçüde almış oldu.Aliağa Değirmendere Sahasında 19 Mart 2017 Pazar günü Saat 13.00’te başlayan karşılaşmaya Aliağa mutlak kazanmak, Foça puan kaybetmemek hedefiyle hızlı başladı. İlk çeyrekte baskı kuran Foça golüde erken buldu. 3. Dakikada geçen yılın gol kralı Faruk Tarakçı aşırtma bir vuruşla takımını 1 – 0 öne geçirdi. İlk yarının büyük bölümünde üstün oynayan Foça’ya gününde olan ve müthiş kurtarışlar yapan Aliağa kalecisi Recep Kasap başka gol izni vermedi.İkinci yarıyla birlikte Aliağa’nın presi ve baskısı başladı. İkinci yarının dördüncü maçın 39.ncu dakikasında Foça kalecisi Mehmet Bildiri’nin bloke edemediği topu izleyen Gürsel Görmüş ev sahibini beraberliğe taşıdı. Golün ardından bocalayan Foça filelerini bir kez de  Aydın Bakır havalandırarak Aliağa’yı öne geçirdi. 2 – 1

Uzun süre karşılıklı ataklar ve orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın son dört dakikasında Foça fırtınası yineesmeye başladı. Önce Faruk Tarakçı’nın alda at pasıyla Murat Doğanhan oyunu 2 – 2’ye getirdi. Sonra Murat Doğanhan’ın aynı güzellikteki pasıyla Faruk Tarakçı maçın skorunu belirleyen golü Foça adına tabelaya yazdı. 2 – 3Maçın son saniyeleri Aliağa’nın gol arayışlarıyla ve büyük çekişme içinde geçti. Son düdüğün ardından hakeme itirazlarını sürdürmeye devam eden Gürsel Görmüş ikinci sarı karttan kırmızıyla bir sonraki maç için cezalı duruma düştü.

FUTBOLDA HİÇ BİTMEYEN BAHARI YAŞATIYORUZ   

Maçı TMVFL Başkanı Kenan Gürsu, Türkiye Karması Teknik Direktörü Alpay Özer ve Federasyon genel koordinatörü Füsun Erayla’da izledi.  Aliağa Masterler Teknik Sorumlusu Uğur Eren ve Foça Masterler Teknik Sorumlusu Şerafettin Camcı’yı kutlayan Başkan Gürsu her hafta bir il ya da ilçede bünyelerinde yer alan takımları ziyaret ettiklerini, maçlarını izlediklerini, ihtiyaç ve taleplerini dinlediklerini, onların yanlarında olarak heyecanlarını paylaştıklarını söyledi. Gürsu; “Dün Turgutlu’da, Turgutlu ve Didim’lilerle, bugün sabahtan kahvaltılı bir buluşma için Foça’da Foça’lılarla, öğleyin Aliağa’da Ege Grubunun en önemli maçlarından birinde arkadaşlarımızla buluştuk. Futbolcu kardeşlerimizin dostluğu ve centilmence mücadeleyi esas alan maçlarına konuk olduk. Futbolda ikinci değil hiç bitmeyen baharı yaşatmaya yönelik çabalarımızın güzel meyveler verdiğini gördük. Mutlu olduk” dedi.

Uğur Eren; Türkiye’nin en kıymetli masterlerini biraraya getirmenin güzelliğini yaşadıklarını, federasyon başkan ve yetkilileri ile dost Foça’yı sahalarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Şerafettin Camcı böyle kaliteli bir lig kurdukları ve İstanbul,Ege ya da bölge ayrımı yapmadan ziyaretlerine geldikleri için teşekkür etti. Takımları ve bütün lig gruplarından seçerek milli takım anlamında oluşturdukları Türkiye karması için performansları izlemeye devam ettiklerine işaret eden Alpay Özer’de kendisine destek ve yardımlarını esirgemeyen Eren ve Camcı’ya teşekkür etti.Aliağa Masterler; sahasında aldığı 3-2’lik yenilgiyle ilk iki umudunu son maçlara bırakırken, Foça 10 maçta 8 galibiyet, 1’er beraberlik ve mağlubiyet ve 25 puanla,  iki maç kala en yakın rakibine 5 puan fark yaparak Antalya’daki Türkiye Şampiyonası’na katılma yolunda en büyük engeli aşmış oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.