Altay Kulüp Başkanı Murat Pervane hakem kararını eleştirdi

Altay Kulüp Başkanı Murat Pervane hakem kararını eleştirdi

Altay Spor Kulübü Başkanı Murat Pervane, Çorum FK müsabakasında verilen hakem kararını eleştirerek, "Çorum FK müsabakasında akıl almaz hakem kararları, sonuca gölge düşürmüştür" dedi.

Altay Spor Kulübü Başkanı Murat Pervane, Altay ile Çorum FK arasındaki müsabakada verilen hakem kararını, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla eleştirdi. Pervane, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

img4168-1-2048x1365.jpg

"VAR mı? YOK mu ?

26.11.2023 Pazar günü oynadığımız Çorum FK müsabakasında akıl almaz hakem kararları sonuca gölge düşürmüştür. Müsabakanın başlarında oyuncumuz Salih Sarıkaya rakibiyle ikili mücadeledeyken 'faul bile olmayan pozisyona' faul kararı ve oyuncumuza sarı kart verilerek oyuncumuz 75 dakika oyundan atılma riskiyle oynamak zorunda bırakılarak mücadele gücü düşürülmüştür.

Müsabaka 0-0 eşitlikle devam ederken yine 'mücadeleyi stadyumdan ve TV ekranları başından izleyenlerin vicdanlarına sığmayan' bir hakem kararı verilmiştir.

Futbolcumuz Eren Erdoğan rakip takım kalecisiyle karşı karşıya kaldığı esnada pozisyonu gole çevirip takımımızı öne geçirecekken , 'rakip oyuncunun arkadan yaptığı faul ile' yere düşürülmüştür. Pozisyon sonunda 'Penaltı ve kırmızı kart' kararı verilmesi gerekirken, müsabakanın hakemi tarafından oyun devam ettirilmiştir.

Ayrıca futbolcumuz Onur Efe ceza sahasına girdiği anda rakibin darbesiyle yerde kalmış ve maçın hakemi penaltı yerine yine devam kararı vermiştir.

Futbolcumuz Özgür Özkaya, rakibin direk tabanıyla yaptığı eylemle yaralanmış fakat müsabakanın hakemi direkt kırmızı kart göstermesi gerekirken yine kuralın gereğini uygulamamıştır.

En iyimser ihtimalle, müsabakanın hakeminin formsuz olduğu, pozisyonu iyi göremediğini ya da süzemediğini iyi niyetle düşünmeye çalışsak dahi VAR odasında pozisyonu inceleyen hakemler nasıl olur da? müsabakanın hakemini uyarmazlar ve pozisyonu izlemek için hakemi davet etmezler.

Altay takımı puan cetvelindeki sıralamadan ve puan toplamından bağımsız olarak her zaman her müsabakaya kazanmak için çıkmaktadır ve her zaman kazanmak için çıkacaktır.
Ancak ; sezon başından günümüze dek bir çok müsabakada hakemlerin takdir haklarının neredeyse tamamını rakiplerimiz lehine kullanmalarının bir sebebi VAR mı? Bilemiyorum.

Bir çok müsabakada ve Çorum FK müsabakasının hemen başında gösterilen basit ve ağır sarı kartlarla takımımın mücadele gücü düşürülürken, müsabakaların kırılma anlarında rakiplerimize gösterilmesi gereken sarı ve kırmızı kartlar gösterilmeyerek sürekli puan yada puanlar almamız zorlaştırılmaktadır.
Altay kulübünün var olma mücadelesi verdiği şu günlerde müsabakalarda bu kadar fazla bariz hata yapılmasını anlayamıyorum.

Bazı kulüpler için yada kulübüm aleyhine karar vermek için VAR protokolü hemen devreye girerken, kulübümün lehine karar verilmesi gereken pozisyonlarda VAR devreye girmemektedir.

O zaman sorumluluğum gereği yetkililere ve sorumlulara soruyorum.

VAR protokolü VAR mı? YOK mu?
TFF’nin yetkili kurulları ve MHK VAR mı? YOK mu?
Adil oyun VAR mı? YOK mu?

Tüm yetkili ve sorumluları göreve davet ediyor müsabakaların ADİL yönetilmesinin sağlamalarını ivedi olarak talep ediyorum.

Benzer mağduriyetlerin , Altay özelinde tekrar yaşanmaması için , konunun Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu nezdinde takipçisi olacağımı beyan ediyorum.

Hiç Kimse yada hiçbir kurum Altay için peşin hükümde bulunarak hareket edemez ve etmeyecektir. Buna izin vermem.

Camiamıza ve spor kamuoyuna saygılarımla."

whatsapp-image-2023-11-28-at-07-58-41.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.