ALTAY’DA HAKEM ATAMASINA İTİRAZ!

ALTAY’DA HAKEM ATAMASINA İTİRAZ!

3. Lig Play-off eleme turu rövanş maçında Pazartesi günü Çorum Belediyespor’u İzmir’de ağırlamaya hazırlanan Altay’da, kritik müsabakaya Çorum’a komşu olan Ankara bölgesinden yapılan hakem atamasına tepki geldi.

Siyah-Beyazlı yönetim, Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu imzasıyla Merkez Hakem Kurulu’na itirazda bulunurken; ‘‘MHK BU NASIL ATAMA?’’ başlığı ile kamuoyuna duyurulan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi.
‘‘Merkez Hakem Kurulu Play-off rövanş müsabakamıza skandal bir atama yaptı! Merkez MHK’nın ALTAY - Çorum Belediyespor müsabakasına Çorum’a komşu il olan Ankara bölgesinden yapmış olduğu hakem atamasını anlamakta güçlük çekiyor ve doğru bulmuyoruz. Altay Spor Kulübü olarak sezon içerisinde oldukça yüksek oranda hakem hatasına maruz kalarak verilmeyen penaltılarımız ve aleyhimize verilmiş penaltılarla belki de şampiyonluğu kaçırarak Play-off oynamak zorunda kaldık. Olumsuzluklara rağmen bir kez bile ne MHK’yı ne de hakemleri eleştirmedik. Ancak; Birçok mağduriyet yaşamış olan kulübümüzün hayati önem taşıyan müsabakasına MHK tarafından Çorum ilinin komşusu Ankara bölgesinden hakem Kadir Sağlam’ın atanmış olmasını kaygı ve hayretle karşılıyor, kararı anlamakta zorlanıyor ve doğru bulmuyoruz. Böylesi skandal bir kararla müsabakamıza atanan hakem Kadir Sağlam’ın çok dikkatli, adil bir müsabaka yöneterek hata yapmamasını temenni ediyor, aksi bir durumu aklımızdan bile geçirmek istemiyoruz.’’
TÖRAYDIN: ‘‘GEREKEN İTİRAZ YAPILDI’’
TFF nezdinde MHK Genel Kurul Başkanlığı’na gereken itirazın yapıldığı açıklayan Altay Sportif Direktörü Özden Töraydın; ‘‘Müsabakaya nasıl Aydın ya da Manisa bölgesinden bir hakem ataması yapılması düşünülemez ise rakibimiz Çorum’a komşu olan Ankara bölgesinden bir hakemin de ataması mantık dışıdır. MHK’nın itirazımızı sağduyu ile göz önüne alarak gereken değişikliği yapacağına inanıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.