Alzheimerı tiyatroyla yenecek

Alzheimerı tiyatroyla yenecek

Bayraklı Belediyesi tiyatro ekibine yeni katılan 64 yaşındaki alzheimer hastası Emin Çakıcı yıllardır amatör olarak uğraştığı ancak çeşitli nedenlerle uzak kaldığı tiyatroyla hastalığını yenecek.

Ayakkabıcılık yapan Çakıcı, performans ve ezbere dayalı sahne sanatıyla Alzheimer’e veda edeceğini ve çocukluktan beri hevesli olduğu oyunculuğu hiç bırakmayacağını söyledi. 
 
İzmir’in Bayraklı ilçesinde uzun yıllar ayakkabıcılık yaparak geçimini sağlayan 64 yaşındaki Emin Çakıcı, çocukluktan bu yana arkadaşlarının ve ailesinin desteğiyle amatör olarak tiyatroyla ilgileniyor. Bu zamana kadar birçok oyunda sahne alan, çeşitli gösterilerle seyirci karşına çıkan amatör tiyatrocu, ilerleyen yaşlarında yakalandığı Alzheimer hastalığından tiyatro ile kurtulmayı hedefliyor. Aynı zamanda şiir yazan, akıcı Türkçesi ve ses tonuyla dikkatleri üzerine çeken Çakıcı, “Tek hayalim oyuncu olmaktı. Profesyonel anlamda bir başarı yakalayamadım belki ama içindeki bu tutku beni hep ayakta tuttu ve tiyatrodan hiç kopmadım” dedi.

“BU HASTALIĞI YENECEĞİM”
 

Çocukluk yıllarında çeşitli nedenlerle tiyatroya yönelemediğini ancak hep içinde beslediği tutkuyla amatör olarak oyunculuk yaptığını anlatan Emin Çakıcı, “Hocalarımın da desteğiyle bu hastalığı yeneceğime inanıyorum” diye konuştu. Çakıcı, “Ortaokul mezunu ayakkabıcıyım. Emekli olduktan sonra çok fazla boş zamanım oldu ve çocukluktan bu yana hayalini kurduğum tiyatro ile Bayraklı Belediyesi’nde yeniden tanıştım. Tanıdıkların düğün derneklerinde kendi yazdığım parodileri sahneledim. Tek kişilik gösteriler yaptım ve izleyenler tarafından beğeniyle karşılandı. Birçok tiyatrocuyu sahnede izledim. Oyunları takip ettim. Onlardan aldığım örneklerle kendimi geliştirdim. Sesimi farklı şekillerde kullanabiliyorum. Kendi çabalarımla bunu başardım.

Çevremdeki insanların destekleri de bunda çok etkili oldu. Hocalarımızın sayesinde başarılı olacağımı biliyorum. Son zamanlarda Alzheimer hastalığı başladı. Bir süre ara vermiştim ama şimdi tiyatroya yeniden başladım ve devam edersem,  kullandığım ilaçların da etkisiyle bu hastalığın düzeleceğini ümit ediyorum. Çocukluğumdan beri ezberim çok güçlüdür ama şimdi bu hastalıkla birlikte bu yeteneğimi ne ölçüde kullanabileceğimi bilmiyorum. Hayatta ikinci baharıma adım attım. Hocalarım bana güç verecek ve bu konuda bana yardımcı olacak. Tiyatroyla bu hastalığı yenmeye çalışacağım” dedi.

 

“HASTALIĞIN ÜSTÜNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ”
 

Bayraklı Belediyesi Tiyatro eğitmeni ve yönetmeni Kerem Yalçın, yeni sezona yeni oyun hazırlamak için çalışmaya başladıklarını belirterek, “ Ekibimize yeni isimler de katıldı. Geçtiğimiz yılki gösterimizi yenileyeceğiz ve yeni bir gösteriyle daha seyirci karşısına çıkacağız. Bu sezon Alzheimer hastası bir oyuncumuz Emin Çakıcı da bizlere eşlik edecek. Onunla birlikte özel olarak çalışıp, bu hastalığın üstesinden gelebilmeyi ümit ediyoruz. Çok istekli ve gayretli. Güzel ses tonu ve Türkçesiyle ekibimize renk kattı. Umarım birlikte hastalığını yeneriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.