AMACIMIZ MÜLTECİLERE ETKİN HUKUKİ YARDIM SUNABİLMEK

AMACIMIZ MÜLTECİLERE ETKİN HUKUKİ YARDIM SUNABİLMEK

İzmir Barosu Adli Yardım Merkezi ile Göç ve İltica Komisyonu tarafından “göç ve mülteci hukuku” alanında çalışma yapacak avukatlara yönelik olarak düzenlenen iki günlük seminer sonlandı.

Seminerin kapanışında konuşan İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin verilerine göre Türkiye’de sadece Suriyeli sığınmacıların 3.424.237 kişi olduğunu ifade ederek, yapılan çalışma ile sığınmacı / mültecilere etkin hukuki yardımın sunulmasının amaçlandığını söyledi.

 

İzmir Barosu Adli Yardım Merkezi ile Göç ve İltica Komisyonu tarafından, adli yardım alanında göç ve mülteci hukuku alanında çalışma yapacak avukatlara yönelik iki günlük bir seminer düzenledi. İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu üyesi avukatlar ile bu alanda çalışan sosyal hizmet uzmanları ve aktivistlerin eğitmen olarak katıldığı çalışmada otuz avukat yer aldı.

 

Çalışmanın kapanışında konuşan İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin 27.12.2017 tarihli verilerine göre Türkiye’de sadece Suriyeli sığınmacıların sayısının 3.424.237 olduğunu ifade ederek Suriyeli sığınmacıların yanı sıra Afganistan, İran, Irak, Somali başta olmak üzere birçok ülkeden 342.500 kayıtlı mültecinin daha bulunduğunu söyledi. Bu sayıların kayıtsız sığınmacılarla birlikte çok daha yüksek olduğunu ifade eden Av. Mustafa Çetin, “amacımız sığınmacı/mültecilere etkin hukuki yardım sunabilmek” dedi. Bunun için İzmir Barosu Adli Yardım Merkezi ile Göç ve İltica Komisyonu’nun birlikte ve ayrı ayrı çalışmalar düzenlediğini sözlerine ekleyen Av. Mustafa Çetin, birlikte düzenlenen beş çalışmayla bu alanda çalışacak 240 avukata eğitim verdiklerini dile getirdi.

AVUKATLIK KANUNU HÜKÜMLERİ İLE BAĞLISINIZ

 

Mülteci ve sığınmacılar için görevlendirmelerin adli yardım listelerinden yapıldığını sözlerine ekleyen Av. Mustafa Çetin, görevlendirilen avukatların Avukatlık Kanunu hükümlerine göre işi sonuna kadar takip etmekle yükümlülüğü bulunduğunu söyleyerek “Adli yardım görevlendirilmelerinde bu hususların daima göz önünde bulundurulması, adil yargılanma ve etkili başvuru haklarının gerçekleşmesini ve adli yardımın amacına ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.

 

 

Adli yardımın amacının, bireylerin hak arama özgürlüklerinin önündeki engelleri aşmak ve hak arama özgürlüğünün kullanımında eşitliği sağlamak üzere, adalete erişimi kolaylaştırmak ve sosyal hukuk devleti ilkesinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Av. Mustafa Çetin, bu sistemle aynı zamanda avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini karşılama olanağı bulunmayanların avukatlık hizmetlerinden yararlandırılmasının amaçlandığını söyledi.

 

 

Çalışma sonunda katılan avukatlara İzmir Barosu Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin ve İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Seyide Uludağ tarafından sertifikaları verildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.