Ankara'da Çiftler Kupası Sahibini Buldu

Ankara'da Çiftler Kupası Sahibini Buldu

TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda çiftler şampiyonluğu Anna Blinkova/Lidziya Marozava ekibine gitti. Tekler finali ise Sırp Ivana Jorovic ile Rus Vitalia Diatchenko arasında oluştu.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) takviminin zorlu organizasyonlarından TEB Ankara Cup’ta ilk kupa sahibini buldu. Büyük çekişmeye sahne olan finalden üstün ayrılan Rus Anna Blinkova ve Belaruslu Lidziya Marozava, Ankara’da mutlu sona ulaşan ekip oldu.
 
Ankara Tenis Kulübü’nde (ATK) bu sene gerçekleşen toplam 50 bin dolar ödüllü turnuvanın çiftler finalinde Blinkova/Marozava ikilisi, Özbek Sabina Sharipova ile Rus Ekaterina Yashina’nın kurduğu ortaklığa karşı mücadele verdi. Karşılıklı kazanılan setlerin ardından galibi maç tie-break belirlerken, kritik oyunda daha az hata yapan Blinkova/Marozava, 1 saat 26 dakika sonunda 4-6, 6-3, 11/9’la şampiyonluğu elde etti.
 
Çiftlerde dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dönmez, ATK Başkanı Ergin Fikirmen ve ATK Denetleme Kurulu Üyesi Merdan Hürmeydan takdim etti.
 
TEKLERDE JOROVIC-DIATCHENKO FİNALİ
TEB Ankara Cup tekler kategorisinde ise finalin adı kondu. Geçen yıl finalde milli tenisçi Çağla Büyükakçay’ı yenerek zafere uzanan Sırp Ivana Jorovic, üç maç puanı çevirdiği buluşmada 1 numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka’yı 7-5, 6-7, 7-6 ile devirerek bir kez daha şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.
 
Diğer yarı finalde ise turnuvanın 2013 şampiyonu Rus Vitalia Diatchenko, ilk sette 5-0 önde olduğu sırada Rumen rakibi Alexandra Cadantu’nun maçı bırakmasıyla adını finale yazdırdı.
 
Ivana Jorovic ile Vitalia Diatchenko arasındaki TEB Ankara Cup tekler finali yarın (24 Aralık Cumartesi) saat 13.00’te başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.