Apple için o ülkede işler yolunda gitmiyor

Apple için o ülkede işler yolunda gitmiyor

Apple, 2018'in ilk yarısında Hindistan'da 1 milyon daha az cihaz satışı gerçekleştirdi. Cupertinolu şirketin ülkedeki operasyonlarını yeniden yapılandırma kapsamında üç yöneticisiyle de yollarını ayırdığı açıklandı.

Apple, Hindistan'da iPhone satışlarını artırma için verdiği mücadelede üçlü önemli yöneticisini kaybetti. Ayrılmış olan yöneticiler arasında, ulusal satış ve dağıtım şefi, ticari kanalların başı olduğu söylenen kişiler olduğu belirtildi. Apple'ın Hindistan satış ekibinin şu anda bir yeniden yapılanma geçirdiğini söyledi.

Counterpoint Research’e göre, Apple'ın Hindistan’da yüzde 2 gibi bir pazar payı bulunuyor. Aynı zamanda 2017’de 3.2 milyon iPhone sattığı belirtiliyor. Apple, 2018 yılının ilk çeyreğinde yani ilk üç ayında, Hindistan’da 1 milyondan az iPhone satışı gerçekleştirdi.

Aralık 2017'de Hindistan operasyonlarının başına Michel Coulomb geldi. Coulomb, satışlarda zengin deneyime sahipken, ekibinin pazardaki iş ilişkilerini geliştirmede yavaş olduğu belirtildi. Apple'ın da ülkeyi anlamakta zorluk çektiği söylendi. Şirketin Hindistan'daki temsilcileri e-postayla gönderilen sorulara yanıt vermedi.

Tim Cook, Hindistan'ın şu an Apple için ikinci en büyük pazarı olduğunu öne sürdü. iPhone'un fiyat etiketi onu çoğu zaman erişilemez kılıyor. Hindistan'da yüzde 15 ila 20 arasındaki yüksek vergiler nedeniyle fiyatlar normale göre daha yüksek oluyor. CEO ise genç Hintlilerin sosyoekonomik gelirinin giderek artacağını tahmin ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.