Apple, Siri'nin o hatasını düzeltecek...

Apple, Siri'nin o hatasını düzeltecek...

Apple, Siri'nin iPhone'lardaki birçok uygulamadan gizli, kilitli ekran bildirimlerini yüksek sesle okuyabildiği gizlilik sorununu düzeltebileceğini belirtti.

iOS 11 yüklü cihazlar üzerinde 'Hey Siri, bildirimleri oku' şeklinde bir komut verildiğinde, Siri'nin içeriği gizlenen tüm mesajları okuyabiliyordu.

iPhone’ununuz kilitli haldeyken akıllı asistan Siri mesajlarınıza ulaşıp bunları yüksek sesle okuyabiliyordu. Konu hakkında Apple’dan açıklama geldi. 

Apple, “Sorunun farkındayız ve yaklaşan bir yazılım güncellemesinde bu konu ele alınacak" dedi. Düzeltmenin beta testinde olan iOS 11.3'e dahil edilmesi oldukça olası görülüyor. Ancak Apple sorunu iOS 11.2.7 gibi küçük bir güncellemeyle de ele almaya karar verebilir.

Siri'nin bu davranışı bir gizlilik sorunu haline geliyor. Çünkü iPhone kilitli ve bildirimler gizlenmiş olsa dahi, Facebook Messenger, WhatsApp ve Gmail gibi üçüncü taraf uygulamalardan gelenleri yüksek sesle okuyabiliyor. Bu, bildirimlerinin başkaları tarafından okunamadığını düşünen kullanıcıların gizliliğini ihlal ediyor. iMessage’ın durumdan etkilenmediği söyleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.