Apple ve Samsung davasında flaş gelişme!

Apple ve Samsung davasında flaş gelişme!

Devam eden Apple ve Samsung davası hakkında yine farklı detaylar ortaya çıkmış durumda.

Buna göre Samsung, bir cihazın tamamı için yüksek ücret ödemek yerine, Apple patentlerine doğrudan aykırı olan tek tek bileşenler için ödeme yapmak konusunda ısrarcı.
 

Apple ve Samsung davası bitmek bilmiyor!
 

İki dev teknoloji şirketi, akıllı telefon teknolojisinin ilk günlerinden bu yana hala devam etmekte olan ve 2011 yılında başlayan davada karşı karşıya gelmeyi sürdürüyor. Temyizlerle devam eden davada son olarak Samsung, Apple lehine olan bir kararın yasallığı konusunda yine temyize gitti ancak bu başvuru ABD Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi. Bu durum ise Samsung’u adeta Apple’ın eline düşürmüş durumda.

Apple lehine verilen karar ile mesele tamamlanmış değil. Samsung’un Apple patentlerini ihlal etmesinden dolayı şirkete ne kadarlık bir ödeme yapması gerektiğine dair tartışmalar henüz yeni başladı. Normalde bu türden zararlar için üretilen ürün ve ihlal edilen patentler kullanılarak ödeme yapılıyor. Apple, tüm akıllı telefonun üretilen ürün olarak sayma iddiasındayken, Samsung ise bitmiş olan ürün olarak tekil bileşenlerin sayılması gerektiğini düşünüyor.

Apple ve Samsung davası
 

Bu tartışma gereksiz gibi gözükebilir ancak iş ödeme konusunda geldiğinde ciddi bir uçurum söz konusu. Eğer Apple haklıysa zararlarına karşılık 1 milyar doların üzerinde bir tazminat ödemesi alması gerekiyor. Samsung bileşenlerin karından olan zararı öderse ise sadece 28 milyon dolar ortaya çıkıyor. Bu rakamların sadece şirketlerin kendi hesaplamaları olduğunu da belirtelim. Yani mahkeme farklı rakamlar açıklayabilir.

Samsung uzman bir tanık olarak Sam Lucente’yi tartışmaya dahil etti durumda. Lucente, bileşenlerin üçüncü parti bileşenler ile değiştirilebileceğinden ve hala çalışabileceğinden telefonun üretilmiş ürün olarak sınıflandırılamayacağını belirtiyor. Ayrıca, üretilen bir ürünün nasıl tanımlanacağı hakkında mahkemenin kendi 4 aşamalı sınıflandırması üzerinde çalışması gerekecek.

Apple’ın davanın açılması için ilk adımları attığı 2010 yılını dahil etmeden bile 7 yıl süren bu davanın yakın zamanda bitmesi hiç de mümkün gözükmüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.