Arif Erdem FETÖ'ye Takıldı

Arif Erdem FETÖ'ye Takıldı

Arif Erdem'in kimlerle görüştüğü ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz’e ait telefon hattını geçmişe dönük olarak inceleyen İstanbul Başsavcılığı, Öksüz’ün Fetullah Gülen’in kullanımındaki ABD menşeili hatla çok sayıda görüşme yaptığını ortaya çıkardı.
  
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kilit isimlerinden olan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Adil Öksüz'le teröristbaşı Fetullah Gülen arasındaki bir bağlantı daha gün yüzüne çıktı. Darbe girişimine ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün kullanımındaki telefon hattıyla kimlerle irtibata geçtiğini derinlemesine inceledi.

FETÖ'NÜN EN BÜYÜK DELİLİ
 
15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde darbeyi yöneten Adil Öksüz'ün, telefon görüşmeleri geçmişe dönük olarak mercek altına alındı. Öksüz'ün 15 Temmuz öncesinde yaptığı görüşmelerin ayrıntılı analizinde 014845424.. numaralı ABD menşeili bir hat dikkat çekti. Fetullah Gülen'e ait olduğu daha önce tespit edilen numarayla halen firari olan Öksüz'ün defalarca görüştüğü belirlendi. Gülen ve Öksüz'ün görüşmeleri de darbedeki FETÖ parmağı ile ilgili en önemli delillerden biri oldu.


ARİF DE TAKILDI

Savcılığın incelemesi sonucu Gülen'e ait 014845424.. numaralı hatla sürpriz bir ismin daha iletişime geçtiği belirlendi. Bu ismin eski Galatasaray'lı futbolcu Arif Erdem olduğu ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün futbol dünyasındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Başsavcı Vekili İsmail Uçar koordinesinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Galatasaraylı futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz soruşturmaya dahil edilerek haklarında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Erdem yurtdışına kaçmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.