ASKON'UN ZİYARETİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUŞULDU

ASKON'UN ZİYARETİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUŞULDU

Anadolu Aslanları İşadamaları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı İbrahim Terzi ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan’ı makamında ziyaret gerçekleştirdi.

ASKON İzmir Şube Başkan Yardımcısı İbrahim Terzi, Sektörler Komisyon Başkanı Fatih Demirtop, İnşaat Komisyon Başkanı Sinan Şener ve müteahhitlik yapan Yönetim kurulu üyeleri ile İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, kentsel dönüşüm konusu konuşuldu. 


Terzi; Üye işadamlarımızın büyük bir kısmı inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, şuan İzmir’de inşaat sektörü büyük bir ivme kazandığını, bu ivmenin doğru projeler üretildiği takdirde uzun yıllar devam edeceği kanaatinde olduklarını, bu sebeple sektörün ivmesini kaybetmeyeceğini, var olan konut açığını kapatmak için nitelikli projelerler yapılması gerektiğini dile getirdi. ASKON İzmir Şubesindeki müteahhitler olarak geleceğe dönük prestij projeler inşa etmek için çalıştıklarını kaydetti. 


Deprem kuşağında yer alan İzmir'in yüzde 70'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğuna değinen İbrahim Terzi, hem bina stoğunu sağlamlaştıracak, hem de kenti yaşanabilir hale getirecek Kentsel Dönüşüm Yasası'nın daha da önem kazandığını dile getirdi. İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda işlemlerin mevcut duruma göre daha hızlandırılması gerektiğini dile getiren Terzi, bazı yerlerin çözümünde plan revizyonları yapılması gerektiğini, bu konuda başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerine de iş düştüğünü, eğer gerçekten bu çarpık yapılaşmayı düzelterek daha güvenli, sosyal, nefes alan yapılar yapmak istiyorsak, işbirliğinin öneminin çok fazla olduğunu söyledi. 


İzmir'de yapıların depreme karşı güvenli hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, yerel yönetimlere de çok görev düştüğünü belirtti.  "Kentsel dönüşüm projeleri, İzmir gibi öncelikle büyük kentlerimiz olmak üzere acil gerekliliktir dedi.


Ayrıca Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan 29 Kasım tarihinde ASKON’da İzmir’de Kentsel Dönüşüm konulu bir bilgilendirme toplantısı yapacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.