Ataer Enerji’de Fatih Uysal güven tazeledi

Ataer Enerji’de Fatih Uysal güven tazeledi

  Ataer Enerji Santrali A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, düzenlenen Olağan Genel Kurul toplantısında güven tazeleyerek Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine tekrar seçildi.

İAOSB Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurulun divan başkanlığı görevini İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş üstlendi. Uğurtaş, kurulduğu günden bu yana İAOSB sanayicilerine ‘kesintisiz enerji’ güvenini vererek, ucuz elektrik sunmayı hedefleyen Ataer Enerji’ye destek olunması gerektiğinin altını çizdi. Doğalgaz fiyatlarında yaşanan artışlarından dolayı, doğalgaz santrallerinin birçoğunun kapanmak zorunda kaldığını hatırlatan Uğurtaş, “Bugüne kadar İAOSB sanayicilerine ucuz ve kesintisiz elektrik verme misyonu ile hareket eden Ataer Enerji’ye bizim de borcumuzu ödememiz ve diğer tüm doğalgaz santrallerinde yaşanan sıkıntılı süreç gibi Ataer’de de hissedilen bu olumsuz havayı değiştirmek için destek olmamız gerekir” diye konuştu. Uğurtaş, “Geçtiğimiz yıllarda başımıza geldiği için biliyoruz; 365 günde 1 gün bile elektrik kesintisi yaşansa sanayicinin işi geriye sarmaya başlar. Bu bilinçle kurduğumuz Ataer Enerji’nin söz konusu kesintilerde büyük faydasını görerek, tüm yurtta yaşanan elektrik kesintisini katılımcılarımıza hissettirmeden üretimlerini sürdürmelerini sağladık. Ataer bizim güvencemizdir” diye konuştu.

  Ataer Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal da 2016’da geçmiş dönemlere oranla daha fazla tasarruf sağlandığını vurgulayarak Bölge katılımcılarına verilen elektrik fiyatlarını da aşağıya çektiklerini söyledi. Türkiye’de 2015 yılı sonunda 74 bin MW olan kurulu gücün, 2016 yılında 78 bin MW’a ulaştığını açıklayan Uysal, yenilebilir enerji kaynakları ve yeni devreye giren kömür santralleri nedeniyle 2016 yılında elektrik üretiminde doğalgaz santrallerinin payının yüzde 38’den 32’ye düştüğünü bildirdi. Ataer’in, 2016 yılında 825 bin megavat enerji tedarik ederek 182 milyon 830 bin TL’lik satış gerçekleştirdiğini ifade eden Uysal, “Yapılan faaliyetlerin sonucunda 2015 yılına göre yüzde 7’lik artış ile 12 milyon 461 bin TL FAVÖK (Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kar) elde ettik. Bu yıl, Secondary Frequency Control Reserve‘inin (sekondar frekans kontrolü) 27 megavattan 40 megavat artışına bağlı olarak üretimden elde edilecek olan fonun artmasını bekliyoruz. Primary Frequency Control (pirimar frekans kontrol) yükümlülüğü ise 2013 yılından sonra bu yıl ilk defa Ataer tarafından karşılanmaya başladı. Bunun sonucunda 2017 yılında yaklaşık 1 milyon TL’lik tasarruf elde etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda elektrik ve doğalgaz piyasalarında yaşanan dalgalanmalar sebebiyle, doğalgazdan üretim yapan santrallerin rekabet koşullarının zorlaştığına dikkat çeken Uysal, böyle bir ortamda Ataer’in gücünü arttırmak amacıyla 2016 yılında serbest tüketici ve perakende müşteri satışlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bu kapsamda ciddi bir müşteri ağı oluşturduklarının altını çizen Uysal,  “Bunun yanı sıra, Ataer’in kuruluş amaçlarından olan sanayicimize uygun fiyatlı elektrik tedarik etme misyonuna sadık kalması için 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren elektrik birim fiyatımızı 18,5 kuruş kW/h’den 17,80 kuruş kW/h’ye düşürdük” dedi. Uysal, kendisini ‘oybirliği’ ile tekrar göreve getiren katılımcılara ve Ataer Enerji A.Ş.’nin profesyonel ekibine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.