Ataol Behramoğlu, Dikili’de hayranlarıyla buluştu

Ataol Behramoğlu, Dikili’de hayranlarıyla buluştu

Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden şair, yazar ve çevirmen Ataol Behramoğlu, Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen şiir dinletisi etkinliğinde hayranlarıyla buluştu. 

Kitaplarıyla Türk siyaset tarihine ışık tutan, şiirleriyle aşkın sesi olan dünyaca ünlü Türk şair, yazar ve çevirmen Ataol Behramoğlu yoğun ilgiyle karşılandığı Dikili'de, adeta miting havasında açık hava söyleşisi ve şiir dinletisi gerçekleştirdi. Dikili Atatürk Meydanı’nda kurulan açık hava sahnesinde gerçekleştirilen etkinliğe Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, belediye bürokratları ve çok sayıda sanatsever katıldı. 

Behramoğlu’ndan Adalet ve Özgürlük Çağrısı

 “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var” olarak adlandırılan etkinlikte 7’den 70’e Dikilili sanatseverlerle bir araya gelen Behramoğlu, yaşama, özgürlüğe, aşka ve şiire dair duygu ve düşüncelerini paylaşarak, şiirlerini okudu, kitaplarını imzaladı. Dikili Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı’nda düzenlenen açık hava söyleşisi ve şiir dinletisinde hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Behramoğlu, yaptığı açılış konuşmasında adalet vurgusu yaparak, tutuklanan gazeteci ve yazarlara özgürlük çağrısında bulundu. Konuşması dakikalarca alkışlanan Behramoğlu, söyleşinin ardından seslendirdiği aşk ve özgürlük şiirleriyle de dinleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

 "Büyük Gurur Duyduk"

 Etkinliğin sonunda konuşan Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Çiğdem Elibol da, dünyanın tanıdığı ve saygı duyduğu büyük şair ve yazar Ataol Bahramoğlu’nun şiirleriyle dolu bir geceye ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, sevginin kenti olan Dikili’yi sanatın da kenti yapmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.