Atatürk'ün Urla'ya Gelişi Kutlandı

Atatürk'ün Urla'ya Gelişi Kutlandı

URLA, ATATÜRK DEVRİMLERİYLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR.

Tarihe ışık tutan Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’yı ziyaret edişi ile onurlandırmasının 90. yıldönümü Urla’da törenle anıldı.  

Anma töreni, Urla Jandarma Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kalabalık ve coşkulu kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.   

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Demiral, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve Urla halkı katıldı.   

“BİZLERE BUNLARI YAŞATANLARI GÖRMEMİZ GEREK”

Son zamanlarda yaşanan terör saldırılarına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: “Yüreğimiz yangın yeri. Aklımız öfkeli. Ruhumuz yaralı. Her geçen gün ölüyoruz. Daha yaşlanamadan. Daha büyümeden. Askere gidemeden. Gelin olamadan. Anne olamadan. Ölüyoruz. Teröre kurban gidiyoruz. Sokaklarda ölüyoruz. Havaalanlarında vuruluyoruz. Anamız, babamız, kardeşimiz, çocuğumuz kurban oluyor teröre. Artık ölmek istemiyorsak duruşumuzu göstermemiz gerek. Bizlere bunları yaşatanları görmemiz gerek. Açın gözlerinizi lütfen, bakın. Bakın ve görün. Anlayın. Artık kınayan cümleler kurmak istemiyorsak farkına varmamız lazım. Artık ölmek istemiyorsak duruşumuzu göstermemiz gerek. Birlik olmamız gerek. Birlik olmamız gerek. Dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin yüreğimizin sesine kulak verip omuz omuza durmamız gerek” sözlerine yer verdi.

URLA, ATATÜRK DEVRİMLERİYLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR

Her ülkenin kendine has çok özel, tarihi günleri vardır. İlke ve devrimlerini ülkemizin her bir köşesine yayabilmek amacıyla yurt gezilerine çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Haziran 1926 tarihinde Urlamıza gelerek ilçemizi onurlandırması, bizler için çok önemli bir gündür diyen Başkan Uyar:  “Atamız, yapacağı yenilikleri her yerde olduğu gibi Urla halkına benimseterek yapmak istemiş, böyle bir devrimin daha verimli ve kalıcı olacağını düşünmüştür. Urla halkıyla bütünleşen Atatürk, Urlalı vatandaşların desteğini en yüksek düzeyde almıştır” dedi. 

DEĞERLERİMİZİ ELİMİZDEN ALMALARINA İZİN VEREMEYİZ

Başkan Uyar konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: Mustafa Kemal Atatürk, televizyonun olmadığı ve görsel basının kısıtlı olduğu o dönemlerde yurt gezileri sayesinde halkın kendine olan merakını gidermiş ve tüm yurdun desteğini, güvenini bir kez daha sağlayarak çağdaş değerleri benimsemiş, laik, demokratik bir toplum yaratmıştır. Bizlere miras kalan bu değerlere sahip çıkmalıyız. Değerlerimizi elimizden almalarına izin veremeyiz. Çocuklarımızın yüzüne nasıl bakarız? Nasıl açıklayacağız bu olanları onlara? 

Uyar, 90 yıl önce ziyaretiyle Urlamızı onurlandıran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeye ve bizlere bıraktığı laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye devam edeceğiz diyerek sözlerine son verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.