Av Festivali Doğal Yaşam Adına Üzücü Sonlandı

Av Festivali Doğal Yaşam Adına Üzücü Sonlandı

Game Fair Av Doğa Festivali Doğal Yaşam Adına Üzücü Sonlandı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Üçpınar Mesire Alanı'nda Av Doğa Dergisi'nin sahibi Kamil Üçbaş tarafından Polatlı Belediyesi sponsorluğu ile gerçekleştirilen festivalde doğaya bırakılan atıklar, duyarlı bir vatandaşın tepkisine yol açtı.

Çektiği görüntüleri sosyal medya üzerinden çeşitli hesaplardan paylaşan ve basın-yayın organlarına gönderen duyarlı vatandaş, doğaya bırakılan atıklara ilişkin sitemini şu sözlerle dile getirdi: "Burası Ankara Polatlı Yivsiz Tüfek Atış Poligonu, burada yapılan avcı bayramı adı altında düzenlenen etkinlikte doğayı bıraktıkları şu hale bakar mısınız?

"Doğacılık bu mudur?" bilmiyorum, ama çevrede çok korkunç rezalet bir görüntü var. Tüm pislik ortada bırakılmış şekilde tamamen bir doğa katliamı.

Atış yapılan fişeklerin boş kapçıkları, yiyecek artıkları, fişek kutuları her türlü pislik ve doğaya zarar verecek her şeyi  olduğu gibi bırakmışlar.

Buranın neresi olduğunu anlamanız için de size Büyük Atatürk Heykeli'ni çekiyorum. Ankara Polatlı çıkışında yivsiz tüfek atış poligonu.

Rezillik bütün atış alanlarında devam ediyor.  Gördüğünüz gibi her yer fişek kapçığı, trap parçaları; doğacı olmak bunu gerektirmiyor, doğayı seven insanlar bunu yapmazlar. Bu fişek kapçıklarını yanlarına bir kutu alıp doldurmak çok zor değildi. Hatta atış yapan herkese lütfen fişeginizin boşlarını toplayıp getirin deseler birer varil yapsalar herkes getirir varile doldururdu. Tabi ki, hepsi burada aynı fikirdeler, doğayı batırmak, berbat etmek, zarar vermek başka bir şey değil. Eğlence böyle bir şey olmamalı.

Şimdi farklı bir atış poligonuna geldim, yine aynı şekilde şöyle birazda yürüyelim. Atış sıralamasının olduğu yer. Gördüğünüz gibi burada da pislikler olduğu gibi bırakılmış. Fişek kutularına kadar hepsi burada, boş kapçıklar.

Ankaralılara, Polatlılara ve avcılara hiç yakışmamış bu hareket; doğayı batırmışsınız.

Yine burada görmüş olduğunuz gibi emniyet bantları, tamamen ilerde görüldüğü gibi yiyecek içecek artıkları, poşetler, şişeler, pet şişeler, her şey olduğu gibi duruyor. Yine burada plastik kelepçeler, kolilerden kesilmiş olsa gerek. Plastik doğaya zarar veren maddelerden bir tanesi, yok olmuyor kolay kolay. Genel olarak da atış poligonunu alayım, bütün rezilliği herkes görsün. Organizasyon yapan arkadaşları da bu rezilliklerinden, doğaya verdikleri bu pislik ve zarardan dolayı ben tebrik ediyorum."

1-223.jpg2-212.jpg3-178.jpg4-139.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.