Avrupa Birliği'nden telefon güncelleme talebi

Avrupa Birliği'nden telefon güncelleme talebi

Avrupa Birliği (AB) telefon üreticilerinden cihazlarına en az beş yıllık güvenlik güncellemesini talep etti.

Avrupa Birliği Komisyonu, akıllı cihazlar için geniş çaplı bir öneri paketi oluşturarak, telefon üreticilerinden cihazlarına en az beş yıllık güvenlik güncellemesi ve üç yıllık işletim sistemi güncellemesi sağlamasını istedi.

Bu kural yürürlüğe girdiği takdirde Android cihazlar için büyük bir adım atılmış olacak. Şu anda sadece Samsung ve Google telefonlarında 5 yıllık güvenlik güncellemesi vaat ediyor ancak markalar her ürünlerinde bu hizmeti sunmuyor.

google-beklenen-android-ozelligi-yazilim-gelistirme-kiti.webp

Diğer yandan Samsung, amiral gemisi modelleri için dört büyük Android güncellemesi sunuyor. Şirket, diğer modellerinde ise 3 veya daha az büyük işletim sistemi güncellemesi vaat ediyor. Google ve diğer Android üreticileri ise en fazla 3 senelik Android güncelleme desteği ile müşterilerin karşısına çıkıyor.

AB, hazırlanan bu taslak ile birlikte akıllı telefonların kullanım ömrünü uzatarak kaynak israfının önüne geçmeyi planlıyor. Çoğu kullanıcının telefonlarını zamanından önce değiştirdiğine vurgu yapan yetkililer, telefon ömürlerini 2 yıldan 5 yıla çıkararak çevreyi koruma anlamında önemli bir adım atmayı planlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.