AVRUPA’NIN LİDERİ SOLİNA GROUP ÜRETİMİNİ TÜRKİYE’DE YAPACAK

AVRUPA’NIN LİDERİ SOLİNA GROUP ÜRETİMİNİ TÜRKİYE’DE YAPACAK

Avrupa’nın en büyük işlenmiş et ürünleri için baharat karışımları ve fonksiyonel karışımlar üreticisi Solina Group Türkiye’de fabrika açtı.

Merkezi Fransa’da bulunan ve çeşitli ülkelerde kurulu 14 fabrikasıyla işlenmiş et ürünleri için baharat karışımları ve fonksiyonel karışımlar sektörünün Avrupa’daki lideri Solina Group, İzmir Kemalpaşa’da kurduğu 15. fabrikası ile ‘Helal Gıda’ üretimini Türkiye’ye taşıdı. 

1972 yılından bu yana baharat karışımları ve fonksiyonel karışımlar üreten Solina Group 2010 yılında iletişim ofisi açarak girdiği Türkiye pazarında, aynı zamanda şirket ortağı da olan Genel Müdür Ufuk Yerli’nin girişimleriyle “Helal Gıda” sertifikalı karışımlar üretimine başladı. İlk etapta Türkiye pazarına hitap edecek olan fabrika 2018’den itibaren İran, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarına da ihracat gerçekleştirecek.

MÜŞTERİYE ÖZEL KARIŞIMLAR
 

Solina Group’un ağırlıklı olarak işlenmiş et ürünleri sektörüne baharat karışımları ürettiğini belirten Genel Müdür Ufuk Yerli, “Solina Group, yüzde 60’ı mühendislerden oluşan yaklaşık 2000 personeliyle tüm Avrupa’da baharat karışımları üreten köklü bir kuruluş. Fabrikalarımızda bölgesel lezzetlere yönelik baharat karışımları üretiyoruz. Standart bir ürün portföyümüz yok. Müşteriye özel karışımlar üreten bir firmayız. Burada müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda ürün gamını oluşturup, denemeler yaparak, uygulayarak satış gerçekleştiriyoruz” dedi.

‘HELAL GIDA’ ÜRETECEK
 

Avrupa’da ‘Helal Gıda’ sertifikalı ürünlere olan talebin artmasıyla birlikte Türkiye’deki fabrikanın kurulumunu hızlandırdıklarını dile getiren Yerli, “Belçika’da bulunan 3 fabrikamız ‘Helal Gıda’ üretimi yapıyor. Ancak bu fabrikaların bu alana yönelmesi diğer üretimimizde bir tonaj kaybına neden olmuştu. Bu nedenle ‘Helal Gıda’ üretimimizi Türkiye’ye taşıma kararı aldık. 2018’in başından itibaren grubun ‘Helal Gıda’ üretimi sadece Türkiye’de yapılacak ve tüm pazara buradan sunulacak” diye konuştu.

20 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILACAK
 

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 1500 metrekare kapalı alana kurulu olan fabrikanın 150 ton/ay üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Yerli, sözlerini şöyle sürdürdü; “Mevcut binamızda kapasitemizi 250 ton/ay’a çıkarmak için tüm altyapımız hazır. Sadece iki tane karıştırıcı ünitesi ilave ederek aylık 250 ton üretim gerçekleştirebilecek durumdayız. Hedefimiz ise 5 yıl içerisinde yani 2022’ye kadar kendi arazimizi satın alarak 5 bin metrekare kapalı alanı içerisinde aylık 500 ton üretim gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Mevcut yatırımımız bina hariç 8 milyon TL’ye maloldu. 5 yıllık planımızda 20 milyon TL’lik bir yatırım ve 15 milyon Euro ciro öngörüyoruz.”

MOSKOVA FABRİKASINI DA TÜRKLER KURACAK
 

2010 yılında Türkiye pazarına girdiklerinden bu yana Elmas Grup Lojistik’in önemli desteğini gördüklerini vurgulayan Yerli, “Lojistik konusunda baştan beri bize inanılmaz ivme kazandıran Cemal Elmasoğlu’nun desteğine teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda fabrikamızın kurulumunda olağanüstü çaba gösteren Isımsan ve Armef firmaları da hızlı yol almamızı sağladılar. Bu iki firmanın verdiği hizmet Solina Group genel merkezinin de dikkatini çekti. 2018 yılında Moskova’da kurulacak 16. Fabrikamızı da bu firmaların kurması için anlaşma sağlandı” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.