AVUKATIN HUKUK ZAFERİ !

AVUKATIN HUKUK ZAFERİ !

İstanbullu meslektaşı tarafından vücudunu meslek etiğine uymayacak şekilde sergilediği iddiasıyla şikayet edilen vücut geliştirmeci Avukat Orhan Önal ilgili İzmir Barosu yönetim kurulu disiplin soruşturması yapmaya gerek yok kararı verdi.

Eşine az rastlanır türden olan şikayet hukuk camiasında da yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. İstanbul Barosu Avukatlarından paylaşım sitesinde vücut geliştirme sporu yapan İzmir Barosu Avukatlarından Orhan Önal'ın üstü çıplak fotoğraflarının meslek etiğine uygun olmadığını belirterek şikayetçi oldu.İzmir Barosu'na bir kaç meslektaşıyla birlikte şikayet dilekçesi yazan Avukat Sezer, Avukat Orhan Önal'ın vücut geliştirme sporu antrenmanı yaparken çekilmiş fotoğraflarının avukatlık mesleğinin etiğine aykırı olduğunu iddia edip, mesleki yönden soruşturma açılmasını ve Avukat Önal'ın mesleki ceza alması için disipline sevk edilmesini istedi.İzmir Barosu gelen şikayet üzerine Avukat Orhan Önal'a şikayet üzerine şikayete karşı cevap vermesini istedi.

Avukat Orhan Önal, iki bölüm halinde yaptığı yazılı savunmasının üç bölümünde şikayetçi olan meslektaşı hanımefendiye serzenişlerini dile getirirken, ikinci bölümde Mustafa Kemal Atatürk'ün spor ve sporcuyu öven beyanlarını yazdı. Avukat Önal, dilekçesinin üçüncü ve son bölümümde ise vücut geliştirme sporunda kendini ve düşünceni ifade etme özgürlüğünü kullandığını belirterek, "Fotoğraflarım kendimi ifade etme biçimi kapsamındadır. Sportif bir faaliyetin icrasına dair paylaşılan, “üzerinde yağ oranımı düşürmem lazım, bugün mutluyum beraat aldım” yazan fotoğrafın paylaşılması hukuka uygun fikir beyanı, an bildirimidir" dedi.

Türkiye'nin hukuk gündeminde yer edinen avukatın vücut geliştirme sporu yapması ve bu sporu yaptığına dair fotoğrafları sosyal paylaşım sayfalarında koymasının, meslek etiğiyle ilgili var mı, yok mu sorusunun cevabını dün toplanan İzmir Barosu yönetim kurulu verdi. Baro yönetim kurulu, vücut geliştirme sporuyla profesyonelce ilgilenen meslektaşları Avukat Orhan Önal'ın paylaşımlarının profesyonelce ilgilendiği sporun bir unsuru olduğunu düşünerek Avukat Önal ile ilgili şikayetin reddine karar verip, hakkında disiplin soruşturması açılmasına karar verdi.

Avukat Orhan Önal, kararın beklediği gibi bir karar olduğunu,  kendisini şikayet eden meslektaşının bu şikayetini daha da ileri bir aşamaya çekmemesi durumunda, yasal hakkını kullandığını düşünerek kendisine karşı hangi bir dava açmayı düşünmediğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.