Avusturya'dan Bir Küstahlık Daha

Avusturya'dan Bir Küstahlık Daha

Türkiye ve Avusturya arasında tabelayla başlayan kriz büyüyor!

Avusturya'nın küstah tabelayı havaalanında görüntülemeye başlamasının ardından başlayan gerilim büyüyerek devam ediyor. Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş'ün Cuma günü Avusturya'nın dışişleri bakanlığına çağırılara Türkiye'den yapılan son açıklamara dair açıklama yapılmasını istediği öğrenildi.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözleri soruldu

Göğüş'e Mevlüt Çavuşoğlu'nun Avusturya'ya dair söylediği sözlerin açıklamasını isteyen Avusturya Dışişleri Bakanlığı, aynı şekilde Göğüş'e eleştirilerin sert bir dille gerçekleştirildiği uyarında bulunuldu.

Aynı saatlerde Kurz TV'ye çıktı

Göğüş'ün Dışişleri'ne çağırılmasıyla beraber Türkiye ve Avusturya arasındaki krizin patlak vermesinde önemli rol oynayan isim olan Sebastian Kurz bir TV kanalındaki programa katılarak, Türkiye'nin Avrupa'dan uzaklaştığını söyleyerek AB ile yürüttüğü müzakerelerin durdurulması gerektiğini söyledi. 

Geri kabul anlaşması için "Karton ev" benzetmesini yapan Kurz "Geri kabul anlaşması işlemeyecektir. Avrupa’nın yanlış sığınmacı politikasının kartondan evi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.