AY, CARMELA” 25 OCAK’ TA İZMİR SANAT’TA

AY, CARMELA” 25 OCAK’ TA İZMİR SANAT’TA

Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu ile Tiyatro Viya’nın ortak oyunu olan “Ay, Carmela” 25 Ocak 2017 Çarşamba akşamı saat 20:30’da Kültürpark İzmir Sanat’ta tiyatro severlerle buluşuyor.

 

​​​​​Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu ile Tiyatro Viya’nın ortak oyunu olan “Ay, Carmela” 25 Ocak 2017 Çarşamba akşamı saat 20:30’da Kültürpark İzmir Sanat’ta tiyatro severlerle buluşuyor.

2-069.jpg İki tiyatronun ortak çalışması olarak İzmir’de ilk kez sahneye konulacak “Ay, Carmela” oyununda, Carmela rolünü Yasemin Şimşek Tüzün, Paolino'yu Yılmaz Tüzün oynuyor. Günay Toprak’ın yönetmenliğini yaptığı eserin müzikleri ise ulusal düzeyde pek çok çalışmaya attığı imza ile tanınan besteci Cem İdiz’e ait. Ünlü İspanyol yazar Jose Sanchis Sinistera’nın yazdığı, Yalçın Baykul’un Türkçeye çevirdiği oyun; İspanya iç savaşında yaşanmış olayları anlatıyor. Oyunda Cumhuriyetçi sivil direnişe karşı, Hitler ve Mussolini destekli Faşist Franco’nun askeri birliklerinin, İspanya’nın Belçite kentinin işgalini kutlamak için ertesi gün kurşuna dizip öldürecekleri ‘Cumhuriyetçi’ tutsakları da aşağılayan bir kutlama gecesinde yaşananlar anlatılıyor. “Ay, Carmela” 1990 yılında İspanya-İtalya ortak yapımı olarak beyaz perde de yer almış, Avrupa’da dikkat çeken bir gişe başarısı yakalamıştı. Oyunun biletleri, Biletix, İzmir Sanat gişesi ve Yakın Kitabevi’nden temin edilebiliyor.

3-051.jpg

OYUNUN ADI : AY, CARMELA

OYUNCULAR : Yasemin Şimşek Tüzün, Yılmaz Tüzün

TARİH :  25 Ocak 2017 Çarşamba

SAAT : 20:30

YER : Kültürpark-İzmir Sanat

SÜRE : 80 dakika

TÜRÜ : Trajikomik (Müzikli Oyun)

YAZAN :  Jose Sanchis Sinistera

ÇEVİREN :  Yalçın Baykul

YÖNETEN :  Günay Toprak

BESTECİ :  Cem İdiz

MÜZİK DİREKTÖRÜ:  Alpdoğan Selçuk

KOREOGRAF :  Yasemin Şimşek Tüzün

DANIŞMAN :  Özgür Başkay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.