Aydın 'da İtfaiyecilik Haftası’nda miniklere eğitim verildi

Aydın 'da İtfaiyecilik Haftası’nda miniklere eğitim verildi

Aydın Büyükşehir Belediyesi, İtfaiyecilik Haftası kapsamında, çocuklara yönelik eğitim verdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, İtfaiyecilik Haftası kapsamında, bu özel haftayı çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle taçlandırdı. İtfaiyecilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, çocuklar yangın güvenliği, yangın söndürme teknikleri ve ilk yardım konularında eğitim aldılar. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İtfaiyecilik Haftası'nın bir fırsat olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın yangın güvenliği ve acil durumlar konusunda bilinçlenmelerini sağlamak için bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Onlara bu önemli bilgileri eğlenceli bir şekilde öğretmek, hem aileleri hem de toplumu daha güvenli hale getirecektir" dedi.

foto-1.jpg

UYGULAMALI EĞİTİM VERDİLER

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerince, itfaiyecilik haftasına özel bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Elma Şekerleri Çocuk Gelişim Merkezi Müdürü Buse Muslu, “Bu çalışmada itfaiye erlerimiz, çocuklarımıza itfaiyenin önemini, hangi alanlarda destek olduklarını, evde, okulda dışarıda tehlikeli olabilecek durumlar hakkında bilgilendirmede bulundular. Ayrıca yangın ile karşılaştığımızda neler yapmamız gerektiğini ise uygulamalı olarak gerçekleştirdiler. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na ve itfaiye ekiplerimize teşekkür ederiz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN DUYARLILIKLARI ARTTI

Küçük Şekerler Çocuk Gelişim Merkezi öğretmenlerinden Adviye Peker ise, “ İtfaiyecilik Haftası kapsamında, itfaiye ekiplerimiz bir dizi eğitim verdi. Eğitim çerçevesinde, çocuklarımıza ateşle oynamamaları gerektiği, acil durumlarda itfaiyeye hangi numaradan ulaşılabileceği, evde başlarına gelecek bir durumda neler yapacağı konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Anlatımın ardından uygulamalı olarak bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bu çerçevede de çocuklarımızın olası yangın durumuna karşı duyarlılıkları artmış oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

112’Yİ ARAMAM GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİM

Aydın Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi öğrencilerinden Elif Bakkal, “Bugün yangın durumunda hemen 112’yi aramam gerektiğini öğrendim. Annemize ve babamıza haber vermem gerektiğini öğrendim. Işık ve çakmakla oynamak yangına sebep oluyormuş. Bunlarla oynamamak gerektiğini öğrendim” dedi. Eğitim sonunda çocuklara katılım sertifikası da verildi.

foto-10.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.