Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kuşadası'nda Yapıldı

Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kuşadası'nda Yapıldı

Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak başkanlığında Kuşadası Ticaret Odası’nda yapıldı. 

Üç ana bölümde gerçekleşen toplantıda Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası’nın acil çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin olarak 8 başlıktan oluşan bir sunum yaptı.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak Başkanlığında KUTO Meclis Salonu’nda düzenlenen Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kuşadası İlçe Garnizon Komutanı Hasan Şahin, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, KUTO Meclis Başkanı Mahmut Öztaş ile il ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

Toplantının Kuşadası’nın sorunları ile ilgili bölümünde Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 8 başlıktan oluşan bir sunum yaptı. Sunumda, Mücella Emgin Sitesi bölgesinde yaşanan toprak kayması sonucu zarar gören 114 konutun zemin sağlamlaştırılmasının yapılması, Kuşadası’nda yaşanan trafik sorunu, Çevre Yolu sorunu, Kasım Yaman Parkı’nda bulunan kamu hizmet binalarının tek bir binada toplanması, MOBESE sisteminin yaygınlaştırılması konularına yer verildi.

Toplantının ikinci bölümünde istihdam konusu ele alındı. Bu bölümde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ile SGK Aydın İl Müdürlüğü, yeni yayınlanan istihdam paketleri ile ilgili bilgi verdi. Toplantının üçüncü bölümünde ise turizm konusu masaya yatırıldı. Toplantının sonunda Turizm Platformu kurulması karara bağlandı.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın sonunda basına bilgi veren Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, toplumun temel talebinin güven olduğunu belirterek “İnsanların kendisini güvende hissedebileceği bir çözüm yolu bulmak gerekiyor. Bugün burada ele aldığımız konular sonuca ulaşana kadar takip etmek durumundayız. Bu anlamda hepimizin bu iradeye sahip olduğundan eminim. Toplantıda şehrin gelişimine katkı sağlayacak 7 ayrı konu ile ilgili kararlar aldık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Alınan kararların umut verici olduğunu kaydeden Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ise “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda yoğun bir çalışma yaptık. Turizmde yaşadığımız sorunları hafifletmek için nasıl bir yol izlememiz gerektiğini ele aldık. İstihdamı arttırmak üzere iş adamlarımızı bilgilendirme toplantısı düzenledik. Yapılan toplantılar ve alınan kararlar kapsamında Sayın Valimizin yaklaşımı bizler açısından çok umut verici. Çünkü toplantıda ele alınan konular dilek ve temennilere değil, somut planlara bağlandı. Ben toplantının çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Başta Valimiz olmak üzere bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, toplantıda alınan kararların takip edilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle dedi: “Bugün bir araya gelerek ilçenin sorunlarının masaya yatırılmasını önemli bir adım olarak görüyorum. Her kurumun görüşünü alarak çözümler üretmek bizim için bulunmaz bir nimet oldu. Çok doğru ve isabetli kararlar alındı. Önümüzdeki süreçte birliğe dönüşebilecek Turizm Platformu kuruldu. Platformun yönetimi ve genel kurulu belirlendi. Bu koordinasyon toplantılarına devam etmek ve aldığımız kararların takipçisi olmak gerekiyor. Düzenlenen bu verimli toplantıya katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

KUTO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ise “Bölgemizin ihtiyacı olan bir toplantıydı. En büyük sorun koordinasyon sorunuydu. Bu anlamda bu toplantı bana göre çok faydalı oldu. Birçok kurumunun birbirine bağlı çok büyük sorunları var. Kurumlar arası iletişim olmadığında ise sorunlar çözümsüz kalıyor. Bu nedenle bu toplantı koordinasyonunun sağlanması açısından çok verimli oldu” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.