AYLA AKSU’DAN GÜZEL BAŞLANGIÇ

AYLA AKSU’DAN GÜZEL BAŞLANGIÇ

TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda Ayla Aksu teklerde ikinci tura yükselirken, İpek Soylu/Melis Sezer ikilisi çiftlerde son sekiz arasına kaldı.

Bu sene altıncı kez düzenlenen TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde ve çiftlerde ana tablo heyecanı başladı. Toplam 50 bin dolar ödüllü organizasyonun ilk gününde tekler ana tablosundaki beş Türk tenisçiden üçü sahne alırken, Ayla Aksu son 16’ya kalmayı başardı.

 Turnuvaya wildcard ile katılan 20 yaşındaki Aksu, ilk turda 7 numaralı seribaşı Rus Viktoria Kamenskaya ile kozlarını paylaştı. Klasmanda kendisinden 163 sıra ileride, 188. basamakta bulunan Kamenskaya’yı 3-6, 6-3, 6-3 ile deviren Ayla, adını ikinci tura yazdırdı. Aksu’nun bir sonraki rakibi, Mihaela Buzarnescu-Ganna Poznikhirenko eşleşmesinin galibi olacak.

 Bir diğer genç raket Berfu Cengiz iki maç puanını değerlendiremediği buluşmada 3 numaralı seribaşı Özbek Sabina Shariova’ya 3-6, 7-6, 6-3 ile mağlup oldu. 1 numaralı seribaşı Belaruslu Aryna Sabalenka’ya 6-2, 6-2 kaybeden Selin Övünç de ikinci turun uzağında kaldı.

 SOYLU/SEZER ÇİFTLERDE ÇEYREK FİNALDE

Çiftler kategorisinde 4 numaralı seribaşı olarak boy gösteren İpek Soylu/Melis Sezer çifti, açılış turunda bir diğer Türk ekip Başak Akbaş/Deniz Paykoç’a şans tanımadı. Korttan 6-1, 6-1’lik setlerle üstün ayrılan Soylu/Sezer böylece çeyrek finalin yolunu tuttu. İpek Öz/İrem Soylu ise Elitsa Kostova/Cornelia Lister’e 6-2, 6-0 yenilerek elendi.

 

PEMRA SON TURDA TAKILDI

Zorlu organizasyonun elemelerinde final turu maçına çıkan Pemra Özgen, setlerde öne geçtiği karşılaşmada Ukraynalı Ganna Poznikhirenko’ya 2-6, 6-3, 6-3 ile kaybederek ana tablonun kıyısından döndü.

Ankara Tenis Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı TEB Ankara Cup’ta teklerde ve çiftlerde ana tablo heyecanı yarın (20 Aralık Salı) oynanacak müsabakalarla devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.