AYLA'NIN OYUNCULARI EGE PERLA CİNENS SİNEMASINA GELDİ

AYLA'NIN OYUNCULARI EGE PERLA CİNENS SİNEMASINA GELDİ

Ege Perla, son zamanların en çok ses getiren filmi AYLA’nın yönetmenini ve oyuncularını Cinens Sinemalarında ağırladı.

Türkiye’nin Oscar adayı olan, gişede tüm rakiplerini geride bırakan, sinema tarihinde son 16 yılın en yüksek gişesini yaparak istatistiklere adını yazdıran Ayla’nın yönetmeni Can Ulkay, oyuncuları İsmail Hacıoğlu,  İlber Gürtunca Meral Çetinkaya ve Sinem Uslu İzmirlilerle buluştu.
 
Filmin yönetmeni Can Ulkay, başrol oyuncularından İsmail Hacıoğlu, İlber Gürtunca, Meral Çetinkaya’nın yanı sıra Sinem Uslu’nun katılımıyla gerçekleşen söyleşide keyifli anlar yaşandı. Sinemaseverlerin sorularını yanıtlayan usta yönetmen ve oyuncular, kendileriyle fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarıyla tek tek poz verdiler. İzleyicinin yoğun ilgisi nedeniyle Film 4 salonda  gösterildi.

img-20171111-wa0041.jpg
Kore Savaşı sırasında Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin, ölümden kurtardığı ve Ayla adını verdiği minik bir kız çocuğunu kendi kızı gibi sahiplenmesini, savaş sürerken ayrılmak zorunda kalıp yarım yüzyıl sonra bir araya gelmelerini anlatan, yapımcılığını Mustafa Uslu’nun üstlendiği, Can Ulkay’ın yönettiği Ayla, savaşın en acılı halini evrensel ve zamansız bir sevgi hikayesine dönüştürüyor. 


Film, güçlü prodüksiyonu, ulusal ve uluslararası yıldızları buluşturan oyuncu kadrosu, gerçeklere dayanan senaryosu, etkileyici müzikleri ve görsel bir şölen sunan sinematografisiyle Oscarlar'da tüm dünyaya görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor. 
 

Cinens Sinemaları Ege Perla’da
 

Modern sinema kompleksleriyle dikkat çeken Cinens, hareket noktasını en iyi lokasyonlarda yer almak üzerine kurmuş bir marka olarak Ege Perla misafirlerini ağırlamaya başladı. İzmir de ilk olan, Atmos ses sistemi, Curved Perde teknolojisi, sinema severlere filmin içinde gibi hissettirirken, geniş koltuk aralığı, sinema kompleksinin konforu keyifli vakit geçirme ayrıcalığı sağlamaktadır.  Modern, ferah 9 salonu, farklı dekor ve fuaye alanlarıyla İzmirlilere hizmet veren Ege Perla Cinens Sinemaları beyaz perdenin en özel yapımlarını izleyicilerle buluşturuyor.


Yaşanmış bir hikaye

Ailesi öldürülmüş Kore’li minik bir kız çocuğunu ölümden kurtarıp 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan, savaş bitip de Türkiye’ye dönünce Ayla adını verdiği kızından bir daha haber alamayan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin hayatını anlatan AYLA, tüm Türkiye’yi bu unutulmaz kahramanlık öyküsü altında birleştiriyor. Türk halkının sahip çıktığı AYLA, vizyona girdiği ilk 10 günde 1 milyon kişi tarafından izlendi. Ayrıca, Türkiye sinema tarihi istatistiklerini altüst ederek son 16 yılın en yüksek perşembe günü gişesine ulaşan Ayla’yı o gün, ülke genelinde  87 bin 365 kişi izledi.
 

İki festival, iki ödül
 

Kahramanlarının hala hayatta olduğu, gerçek bir hayat hikayesini beyazperdeye aktaran AYLA, Türkiye’nin Oscar adayı olarak rakipleri arasından sıyrılıp ilk 5 film arasına girmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Oscar öncesi katıldığı uluslararası festivallerde ülkemizi en iyi şekilde temsil eden AYLA, festivallerden ödülsüz dönmüyor. Güney Afrika’da düzenlenen Cape Town Uluslararası Film Festivali’nde Mustafa Presheva ile En İyi Kurgu Yönetmeni Ödülü’nün sahibi olan film, Uluslararası Asya Film Festivali’nde izleyicilerin oylarıyla “En İyi Film” seçildi. 
Yapımcılığını Mustafa Uslu’nun üstlendiği, yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı, Yiğit Güralp tarafından senaryosu yazılan, müziklerine Fahir Atakoğlu’nun imza attığı AYLA,  zengin oyuncu kadrosuyla Oscar yolunda ışıldıyor.  
 
Ulusal ve uluslararası yıldızlar
 
Geçmişimizi gururla bugüne taşıyan film; İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Lee Kyong-Jin, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, Sinem Uslu, Eric Roberts, Cade Carredine, Kim Byoungsoon, Johnny Young, Mehmet Esen, Caner Kurtaran, Burç Kümbetlioğlu, Duygu Yetiş, Ali Barkın, Nilgün Kasapbaşoğlu, Mine Teber, Esra Dermancıoğlu,  Toygan Avanoğlu, İlber Gürtunca, gibi birbirinden değerli 32 ulusal ve uluslararası yıldızla Oscarlar'da tüm dünyaya görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor. 
 
Ailesi öldürülmüş Kore’li minik bir kız çocuğunu ölümden kurtarıp 15 ay boyunca kendi çocuğu gibi bakan, savaş bitip de Türkiye’ye dönünce Ayla adını verdiği kızından bir daha haber alamayan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin hayatını anlatan AYLA, tüm Türkiye’yi bu unutulmaz kahramanlık öyküsü altında birleştiriyor. Film, güçlü prodüksiyonu, ulusal ve uluslararası yıldızları buluşturan oyuncu kadrosu, gerçeklere dayanan senaryosu, etkileyici müzikleri ve görsel bir şölen sunan sinematografisiyle dikkat çekiyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.