AYRANCILAR’DA İZSU İSYANI…

AYRANCILAR’DA İZSU İSYANI…

Torbalı’nın en kalabalık mahallesi Ayrancılar ‘da İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Müdürlüğü’nce sürdürülen altyapı kazıları onarılmadan terk edilince cadde ve sokaklar çamur deryasına döndü.

Türkmenköy ve Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarları ile vatandaşlar İZSU’nun Ayrancılar ’da bitmek bilmeyen kazılarına pankart açarak isyan isyan etti.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünce (İZSU) Torbalı Ayrancılar Mahallesi’nde sürdürülen altyapı çalışmalarında 70 kilometreyi aşan cadde ve sokakların onarılmadan terk edilmesi vatandaşı isyan ettirdi. Yoğun yağışlarla birlikte mahalle çamur deryasına döndü.  Muhtarlar pankart açtı.
Torbalı Belediyesi 50 bini aşan nüfusuyla ilçenin en kalabalık mahallesi olan Ayrancılar ‘da yaz sezonu boyunca toplam 70 kilometrelik alanda; asfalt kaplama, parke taşı döşeme, yaya kaldırımı ve bulvar düzenleme çalışması yaptı.  Torbalı Belediyesi’nin çalışmalarını bitirdiği bölgede bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (İZSU) altyapı çalışmalarına başladı.  70 kilometreyi aşan altyapı kazıları gerekli onarım yapılmadan terk edilince mahalleler çamur deryasına döndü. Ayrancılar’da yaya yürümek, okula gitmek ve alışverişe çıkmak imkânsız hale geldi.  Günlük hayatları kabusa dönen mahalle sakinleri durumu pankartlarla protesto ederken, muhtarlar da peş peşe açıklamalar yaptılar.
Türkmenköy Mahallesi Muhtarı Ali Çılgın, bir belediyenin yaptığını, diğerinin bozduğunu, büyük bir şaşkınlık içinde gelişmeleri izlediklerini belirterek  “ Torbalı Belediyesi yazın bütün sokak ve caddelerimizi asfaltladı. İlk kez çamursuz, sorunsuz bir kış geçireceğiz derken Torbalı Belediyesi’nce yapılan asfaltlar, parke taşları söküldü ve İZSU tarafından  altyapı çalışmaları başlatıldı. Sokak bağlantıları yapılmayınca her şey olduğu gibi kaldı. Çocuklar okula, vatandaşlar çarşıya çıkamaz oldu.  Evlerin içlerine kadar çamurda kaldık. Büyükşehir Belediyesi soruna acil çözüm bulsun” şeklinde konuştu.
MİLYARLARCA LİRAYA YAZIK-GÜNAH
Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Süleyman Yıldırım ise, bölgede herhangi bir altyapı sorunu olmadığını, kanalizasyon ve su şebekesinin bölgenin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu buna rağmen İZSU’nun alt yapı çalışmalarında ısrar ettiğini öne sürerek ”   buranın altyapı sorunu yoktu. Mahallenin kuruluşundan beri buradayım her kaldırım taşını bilirim. Bu bölgenin 50 yıllık altyapı meselesi zaten daha önce çözülmüştü. Şimdi Torbalı Belediyesi  yıllar sonra  buraları toparladı. Her tarafı onardı. Asfalt döktü, parke taşlarını döşedi. Çok mutlu olduk derken intikam alır gibi başka bir belediye girdi her şeyi yerle bir etti. Üstelik onarmadılar, şimdi çamur içinde kaldık. Yağışlarla birlikte ne sosyal hayatımız, ne ticaretimiz  kaldı. Yazıktır-günahtır  paralarımız boşa gidiyor” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.