AYTUN ÇIRAY:  ADİL ÖKSÜZ'ÜN KAÇIRILMASI HAKKINDA ARAŞTIRMA BAŞLATTINIZ MI?

AYTUN ÇIRAY: ADİL ÖKSÜZ'ÜN KAÇIRILMASI HAKKINDA ARAŞTIRMA BAŞLATTINIZ MI?

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Kalkışmasını Araştırma Komisyonu Üyesi Aytun Çıray Adil Öksüz'ün kaçırılması ile ilgili iddiaları Meclis'e taşıdı.

Adil Öksüzle ilgili verdiği yazılı soru önergesinde "Sadece Cumhuriyet tarihimizin  değil, Osmanlı ve binlerce yıllık Türk tarihinin en komplike  hıyanet kalkışması olan 15 Temmuz Fetö darbe tezgahının en karanlık  aktörlerinden olan Adil Öksüz'ün AĶP milletvekili Fuat Köktaş'ın aracıyla kaçırılıp Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Toksöz'ün evinde saklandığı iddialarına ilişkin haberler kamuoyumuzu ciddi bir şekilde rahatsız etmiştir.  Bu haberlere konu olan iddiaların tam bir aydınlığa kavuşturulması özellikle içinde bulunduğumuz kritik referandum sürecinde hayati bir siyasi önem taşımaktadır," dedi

Referandum sürecinin gayrı adil şartlarda ve korkunç bir baskı ve yıldırma ortamında yaşandığını ifade eden Çıray, 15 Temmuz'un araştırılma süreçlerinin adeta referandumdan istenen sonucun çıkması için tasarlandığına dair güçlü bir  kanaat oluşturmaya başlamış gibidir diye devam etti.

Çıray bunun şuyuu vukuundan büyük sonuçlarının olabileceğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Bu iç barışımıza ve huzurumuza yönelik çok ciddi bir tehdittir. Bu çerçevede sözkonusu tehdidin ortadan kalkması ve Türk Milletinin haklı şüphelerin giderilmesi için sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanarak milletimizin referandum öncesinde aydınlatılması çok önemlidir."

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray Başbakana şu soruları yöneltti

1. Adil Öksüz'ün aracıyla kaçırıldığı iddiasına konu olan Ak Parti Milletvekili Fuat Köktaş hakkında İçişleri Bakanlığına gerekli soruşturmayı başlatması için talimat verdiniz mi?

2. Aynı şekilde Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok"un olaydaki rolünü aydınlatmak için İçişleri Bakanlığı müfettişlerini harekete geçirdiniz mi?

3. Gerek Fuat Köktaş, gerekse Erdoğan Tok"un Bylocke ve Eagle şifreli yazılımlarını kullandikları tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise , onların şifreli haberleşmeleri başka  Ak Partili Milletvekilleri ve yerel siyasi aktörleri kapsamakta mıdır? 

4. Komisyon'da Sayın Efgan Ala kendisine Adil Öksüz'ün nasıl serbest kaldığına dair sorduğum soru üzerine Öksüz'ü serbest bırakan savcı ve hakimler hakkında soruşturma açıldığını konuyu Adalet Bakanı'na sormamı söylemişti. Bu soruşturmanın sonuçları Adalet Bakanlığı tarafından bildirildi mi?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.