Azerbaycan'dan, Olgun Atila'ya teşekkür

Azerbaycan'dan, Olgun Atila'ya teşekkür

Bornova Azerbaycan Dostluk Parkı'nda, 26 Şubat 1992 yılında Ermeniler tarafından katledilen Hocalı Şehitleri, anıldı.

Haber Ali KELLE

26 Şubat 1992 yılında Ermenilerce işgal edilen Azerbaycan toprağı Dağlık-Karabağ bölgesinde, 613 Azerbaycan Türkü yerli halk, Ermeni askerlerince çeşitli işkenceler ile katledilişinin 25. yıldönümünde, soykırım kurbanları iki yıl önce Bornova Karacaoğlan Mahallesi'nde açılan Azerbaycan Dostluk Parkı'nda anıldı. 

Anma törenine Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyev, Azerbaycan Milletvekilleri Ganire Payaşyeva, Aydın Hüseynov, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Azerbaycan Diaspora Başkan Yardımcısı Valih Hacıyev, Hocalı Soykırımını Tanıtma Derneği Başkanı Karabağ Gazisi Ağıl Memmedov, Dernek Başkan Yardımcısı Dilber Sultanova,  İzmir Azerbaycan Dostluk Derneği 

Mülacim Kardelen Paşa ve birçok vatandaş katıldı. 

Hocalı Soykırım Kurbanlarını Anma törenin ilk bölümü, Azerbaycan Dostluk Parkı'ndaki Hocalı Anıtı'nda dualar, Kuran tilaveti ve anıta karanfilin koyulmasıyla gerçekleşti.

İkinci bölümü Bornova Belediyesi'ne ait olan Bornova Nikah Salonu'nda konferans olarak tamamlandı. Konferansta konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Hocalı'da yaşanan olayların soykırım, insanlık suçu olduğunu vurguladı ve Hocalı kurbanlarını anmaya devam edeceklerini, tıpkı Hocalı gibi Bosna katliamını ve Trakya Türklerinin acılarını da yaşatacaklarını belirtti. Gelecek yıl içerisinde Bulgaristan tarafından 17 aylıkken öldürülen Türkkan Bebeğin adının yaşatılacağı bir parkın yapılacağının müjdesini verdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'dan sonra kürsüye çıkan Azerbaycan Milletvekili Ganire Payaşyeva'da yaptığı konuşmasında uzun uzun Hocalı'nın anlam ve önemine değindi. Hocalı'nın yalnızca bir Azerbaycan sorunu olmadığını bunun bir Türklüğün sorunu olduğunun altını çizen Payaşeyva, her Türk vatandaşının yaşanan acılara sessiz kalmamasını ve Hocalı'nın hatırasının hep canlı tutulmasını istedi. Ganire Payaşyeva konuşmasına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya açtırdığı anıt ve Hocalı davasına verdiği desteklerden dolayı tüm Azerbaycan adına teşekkür etti. Konferans sonunda katılımcılara çalışmalarından dolayı plaket verildi ve dinleyicilerin katılımıyla sıcak görüntüler eşliğinde konferans tamamlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.