Aziz Kocaoğlu'nun yargılandığı davada karar verildi

Aziz Kocaoğlu'nun yargılandığı davada karar verildi

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme kararını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da  yargılandığı davada savcı, sanıkların beraatini istedi. Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, 129 sanık hakkında beraat kararı verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye bürokratlarının da aralarında bulunduğu 129 sanıklı İzmir Büyükşehir Davasında sanıklar hakim karşına çıkarken, savcı 129 sanığın beraatını istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 2011 yılında iki dalga halinde yapılan polis operasyonuyla başlatılan 'ihalelerde yolsuzluk, organize suç örgütü kurma' suçlarından, aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye bürokratlarının bulunduğu 129 tutuksuz sanık hakim karşısına çıktı. 7'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşma, saat 10.00 sıralarında başladı. Duruşmada salonu tamamı dolarken, bazı CHP'li isimler de duruşmayı yakından takip etti.

Aradan geçen 5 yılın ardından savcı mahkemede mütalaasını açıkladı. Savcı, 29 sayfalık mütalaasında ortada örgüt ve suç örgütünün bulunmadığını söyleyerek sanıkların beraatını talep etti. Mütalaanın ardından mahkeme duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme, 129 sanık hakkında beraat kararı verdi.

Kocaoğlu’nun 397 yıl hapsi isteniyordu.

DOSYAYI HAZIRLAYANLAR FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, geçen yıl, dosyayı hazırlayan polis, savcı ve hakimlerin FETÖ üyesi olmak iddiasıyla tutuklu oldukları, dosyanın hukuk dışı FETÖ talimatı ve emirleriyle hazırlandığı gerekçesiyle mahkemeden beraat talep etmişti. 

Planlamanın 2010 yılında başladığını, teknik takip, iletişim tespiti, telefon dinleme, ihbarcı organizasyonları ile soruşturma sürecinin başlatıldığını belirten Demir, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Soruşturmanın teknik takip kararlarını veren savcı ve hakimler, yürüten emniyet görevlileri, soruşturma aşamasında belediyeye teftiş ve rapor düzenlemek üzere görevlendirilen maliye görevlileri, soruşturma aşamasında yakalama kararı veren, teknik takip, iletişim tespiti veren tutuklama kararı veren hakimler, yargılamada bu tutuklama sürecinin devamı karar veren hakimler, savcılar, polisler, tamamı FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandılar. Dönemin başsavcısı, dönemin özel yetkili soruşturma bürosu savcısı, Büyükşehir soruşturmasına dahil olan özel yetkili savcılar, özel yetkili hakimlerin tamamı tutuklu. Bunlara yöneltilen suçlamanın genel yapıda FETÖ üyesi olmak, FETÖ ağabey ve ablalarının verdikleri talimatlar doğrultusunda soruşturma ve yargılama işleri yaptıkları öne sürülüyor. Eğer bu yapı kaynağını illegal bir örgütün talimatlarında alarak kumpas davaları ve soruşturmalar organize etmişse hiç kuşku yok ki İzmir'de bir numaralı muhatabı olan dava süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi dava dosyasıdır. Bize göre soruşturmanın başlamasında, iddianame düzenlenmesinde, yargılamanın belli bir aşamasına kadar yürütülen tüm işlemler hukuka dayanarak yürütülmemiştir. Dolayısıyla hukuki olarak oluşturulmamış dosyanın yargılanmasının halen devam etmesinin anlamı yoktur."  

az.jpgaziz.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.