Bağımlılığa karşı 'Geleceğimi Yönetiyorum' Projesi

Bağımlılığa karşı 'Geleceğimi Yönetiyorum' Projesi

Uyuşturucu madde, sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığının önüne geçmek için Menderes Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Geleceğimi Yönetiyorum' Projesi' başlattı.

Uyuşturucu madde, sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığının önüne geçmek için Menderes Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Geleceğimi Yönetiyorum' Projesi' başlattı. Proje kapsamında, 6 okulda, 3 bin öğrenciye, 6 bin anne baba ve bin eğitimciye, alkol, madde, teknoloji, gıda ve duygusal bağımlılıktan uzak durmaları, bilinçli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için eğitim verilecek. 

Menderes İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Pelin Aldemir, Kaymakamlığın desteğiyle, gençleri bağımlılıktan kurtarmak, sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirmek için 'Geleceğimi Yönetiyorum' projesi hazırladı. Projenin tek başına olmayacağını düşünen Koordinatör Aldemir, anne ve babaların yanı sıra eğitimcileri de dahil etti. 

10 BİN KİŞİ EĞİTİLİCEK

3 yıl sürecek projeyle, 6 pilot okulda 3 bin öğrenciye uzmanlar tarafından eğitimler verilecek. Alkol, madde, teknoloji, gıda ve duygusal bağımlılık' konularında çocuklar bilgilendirilecek ve uzak durmaları sağlanacak. Sadece eğitimlerin verilmeyeceği uygulamada, bilim, sanat , spor atölyeleri kurulacak, beslenme atölyeleri, radyo yayınları, proje belgeseli, kamu spotları oluşturulacak. Çocukları bağımlılıktan kurtarmanın tek taraflı olamayacağını düşünen eğitimciler, 6 bin anne ve babaya da eğitim verecek. Ailelere, bağımlılıktan kurtarmaya çalıştıkları çocuklarına nasıl davranacaklarını ve önlem alma şekillerini anlatacak. Proje de ailelerin yanı sıra bine yakın öğretmeninden, okul hizmetlisine kadar bine yakın eğitimci de bilgilendirilecek ve her türlü bağımlılıktan uzak, bilinçli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.